fbpx "Családbarát munkahely, motivált alkalmazott" - SEED konferencia | SEED Alapítvány

"Családbarát munkahely, motivált alkalmazott" - SEED konferencia

Már csak néhány nap, és itt a „Családbarát munkahely, motivált alkalmazott – módszerek, eszközök, amelyekkel mindenki nyerhet” című konferenciánk, melyet 2011.03.08-án, a Hotel Rubinban (Budapest, XI. ker. Dayka G. u. 3.) tartunk.

Térkép innen letölthető.

Autóval érkezőknek: a hotel parkolójában óránként 200 forint a parkolási díj, de a környező utcákban ingyenesen lehet parkolni.

Tömegközlekedéssel a helyszín jól megközelíthető:

  • a 139-es busszal Moszkva térről, vagy a Déli pályaudvarról
  • a 250-es, 150-es, vagy az 53-as busszal a Fehérvári úttól, vagy a Kosztolányi Dezső térről
  • a 153-as busszal Móricz Zsigmond körtérről, vagy a Kosztolányi Dezső térről
  • 272-es busszal a Kosztolányi Dezső térről
  • 239-es busszal Astoriától, vagy a Ferenciek teréről

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A rendezvényre regisztrálni kitöltött jelentkezési lappal lehet.

A délutáni műhelymunkák egy időben lesznek. Ezért a már regisztráltakat, kérjük, már most tervezzék meg, melyik műhelymunka csoportban szeretnének részt venni. Erre a regisztráció során fogunk rákérdezni.

A konferencia programja:

Időtartam Program Előadó
8.30 – 9.00 Regisztráció  
9.00 – 9.10 Megnyitó Balázs Tibor,
SEED Alapítvány ügyvezető igazgató
9.10 – 9.40 A kisgyermekes nők munkaerő-piaci helyzete Magyarországon dr. Frey Mária, Foglalkoztatási Hivatal tudományos főtanácsadó
9.40 – 10.10 Esélyegyenlőség a munka világában? Kisgyermekes nők, 45 év felettiek, fogyatékosok és romák helyzete a munkaerőpiacon - egy kvalitatív kutatás eredményei (az Egyenlő Bánásmód Hatóság engedélyével)  Simonovits Borbála,
TÁRKI kutató
10.10 – 10.40 Családbarát munkahelyek a férfivezetők szemével – a "Férfibeszéd: családról és munkáról" című kutatás eredményeinek ismertetése dr. Nagy Beáta
egyetemi docens, dékán helyettes,
Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Kar, Szociológia és társadalompolitikai Intézet
10.40 – 11.00    Kávészünet  
11.00 – 12.00 Nők foglalkoztatásának, karrierjének segítése családbarát megoldásokkal - akiktől tanulhatunk - kerekasztal-beszélgetés multinacionális cégek, kisvállalkozások, a Családbarát Munkahely díj korábbi kitüntetettjeinek részvételével     moderátor:
Garadnay Tímea,
Budapest Esély Nonprofit Kft.
Fővárosi Esélyegyenlőségi Módszertani Iroda
12.00 – 12.30 Atipikus foglalkoztatási formák külföldön és itthon – egy hasznos megoldás a távmunkára való alkalmasság vizsgálatára   Laczkó Zsuzsa,
a  SEED Alapítvány volt munkatársa
12.30– 13.30 Ebédszünet   
13.30 – 14.15     Családbarát munkahelyen dolgozunk – kerekasztal beszélgetés kisgyermekes anyákkal és apákkal   moderátor:
Keveházi Katalin,
Jól-Lét Alapítvány
14.15 – 15.30    Műhelymunka
I.    Műhely: Mikro- és kisvállalkozások lehetőségei a családbarát munkahely megvalósítására – költség-haszonelemzés, marketing előnyök, teljesítmény menedzsment eszközök
I. vezeti:
Horváth Anna,
SEED Alapítvány
  II.    Műhely: Mit tehet egy civil szervezet az esélyegyenlőségért - Civil szervezetek tapasztalatai a munkaadókkal II. vezeti:
Sőregi Viktória,
SEED Alapítvány külső szakértője
 
 
  III.    Műhely: Kisgyermekes munkavállalók – mit várhat, mit adhat egy kisgyermekes, mikro-vállalkozásnál dolgozó munkavállaló     III. vezeti:
Laczkó Zsuzsa,
a SEED Alapítvány volt munkatársa
15.30 – 15.45  Kávészünet  
15.45 – 16.15   A műhelyek tanulságának bemutatása  
16.15 – 16.30   A projekt keretében készült kiadvány bemutatása, kiosztása és a rendezvény zárása    Balassa Andrea,
SEED Alapítvány

A 2008-as nagysikerű és hiánypótló „Teremts esélyt Magadnak és másoknak!” projektünk után idén is az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány által támogatott,  munkahelyi esélyegyenlőséget elősegítő projektet valósítunk meg, ennek keretében tartjuk a „Családbarát munkahely, motivált alkalmazott – módszerek, eszközök, amelyekkel mindenki nyerhet” c. konferenciánkat.