fbpx Ismét a mikro- és kisvállalkozások esélyteremtésben betöltött szerepéről | SEED Alapítvány

Ismét a mikro- és kisvállalkozások esélyteremtésben betöltött szerepéről

A 2008-es nagysikerű és hiánypótló „Teremts esélyt Magadnak és másoknak!” projektünk után idén is az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány által támogatott, a munkahelyi esélyegyenlőséget elősegítő projektet valósítunk meg.

A projekt keretében 2011. március 8-án címmel konferenciát tartunk, valamint címmel kézikönyvet adunk ki. Projektünk célja, hogy a családbarát foglalkoztatás, az atipikus foglalkoztatási formák bevezetésének lehetőségeit és előnyeit elterjesszük a mikro-vállalkozások körében. Ez elősegíti, hogy a mikrovállalkozások motivált és lojális munkaerőhöz jussanak, a munkaerőpiacon diszkriminált kisgyermekes nők pedig tartós munkahelyet találjanak, azaz ez a két célcsoport a segítségünkkel egymásra találjon. Ennek érdekében bemutatjuk, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre egy családbarát munkahely kialakítására mikro- és kisvállalkozási környezetben, valamint megjelenítjük az ebből származó emberi és üzleti előnyöket.

A KONFERENCIA PROGRAMJA ITT ELÉRHETŐ.

A konferenciáról és a kiadványról folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket honlapunkon és hírleveleinkben. A készülő kiadvány a 2008-ban megjelent kiadványaink megváltozott gazdasági, társadalmi és szabályozási környezet alapján aktualizált verziója lesz. A projekttel és a konferenciával kapcsolatban Balassa Andreától kérhető felvilágosítás az abalassa@seed.hu e-mail címen, vagy az alapítvány központi telefonszámán.

Szívesen vesszük, ha a projekt kapcsán felelevenedik a 2008-ban indított esélyegyenlőségi fórumunk (azóta megszűnt - a szerk.) is. Itt várjuk a szakemberek és érintettek témával kapcsolatos véleményét, kérdéseit, javaslatait!