fbpx Női Vállalkozók Magyarországi Hálózata | SEED Alapítvány

Női Vállalkozók Magyarországi Hálózata

Nanny logo

A SEED Alapítványon és partnerein keresztül Magyarország is bekapcsolódott a Vállalkozónői Nagykövetek Európai Hálózatába, melynek tevékenységei elindultak.

Elindultak a magyar vállalkozónői hálózat tevékenységei, mellyel a vállalkozói hajlandóságot kívánjuk növelni a nők körében. Most felmérést készítünk a vállalkozó és vállalkozást tervező nők igényeinek felmérésére. Ennek keretében kérdőívvel megkérdezzük közvetlenül a vállalkozó és vállalkozást tervező nőket, valamint minden olyan intézményt, civil szervezetet, akik ezen a területen tevékenykednek.

A projekt futó tevékenységei:

  • Szervezzük a nyitókonferenciát, melynek várható időpontja 2011. 04. 28.  Jelentkezünk, amint bővebb információnk van erről. A konferenciáról szóló információk ezen az oldalon elérhetők.
  • Folyamatban van a munkaügyi központok, regionális fejlesztési ügynökségek vezető tisztségviselőinek, munkáltatói szervezetek képviselőinek, nőket és fiatalokat segítő civil szervezetek vezetőinek, vállalkozók megkérdezése a női vállalkozások helyzetéről, a lehetséges fejlesztési irányokról, és a női vállalkozók igényeinek felméréséről.
  • A projekt keretében lehetőség lesz vállalkozónők, valamint vállalkozást tervező nők térítés mentes képzésére. Ennek megfelelő előkészítésére, a igények felmérésére kérdőívet készítettünk, melyet az alábbi linkre kattintva tudnak kitölteni. KITÖLTENDŐ KÉRDŐÍV
    Aki szeretne részt venni a programban, annak érdemes mielőbb kitöltve visszaküldeni részünkre a kérdőívet, mert az első 25 válaszadó, aki megadja a nevét, elérhetőségeit, annak biztosítjuk részvételét a képzésben.
  • Hamarosan elkészül a vállalkozónőket bemutató DVD és kiadvány.

Az Európai Bizottság Versenyképesség és Innováció Programja 2009 októberében hívta életre a vállalkozónői hálózatot abból a célból, hogy sikeres vállalkozónők – saját példájukon keresztül is – ösztönözzék a nőket a vállalkozóvá válásra. A nagykövetek mintaként szolgálnak mások számára, és hangsúlyozzák a nők szerepét a versenyképesség erősítésében, valamint a munkahelyteremtésben. Népszerűsítik a vállalkozást iskolákban, egyetemeken, helyi közösségekben és a médiában. Cél a nők önbizalmának és magabiztosságának erősítése, amely a sikeres üzleti vállalkozás indításának egyik alapfeltétele.

A hazánkban megvalósuló program neve Női Vállalkozók Magyarországi Hálózata ( „Network of Female Entrepreneurs in Hungary”), röviden NANNY.

Induláskor tíz ország vett részt a programban, de 2010 végétől további 12 tag-, illetve tagjelölt állam, így Magyarország is bekapcsolódott. A programot a MAG Zrt., a Dunaújvárosi Főiskola Innováció Menedzsment Központja, a nyíregyházi PRIMOM Vállalkozói Központ, a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, valamint a SEED Alapítvány közösen valósítja meg.