fbpx Öt nő - öt vállalkozó - öt történet | SEED Alapítvány

Öt nő - öt vállalkozó - öt történet

GYEREVISSZA

A Gyerevissza Program során 11 vállalkozás indult el ebből öt nő - öt vállalkozó történetét mutatjuk be, amelyek a SEED Alapítvány könyvespolcán olvashatóak el.

A kis- és középvállalkozásoknak elsődleges szerepük van a gazdasági növekedésben, a foglalkoztatás és a társadalmi integráció területén - mondja Balázs Tibor, az alapítvány ügyvezetője, aki szerint az Európai Unió nem véletlenül kezeli ezen belül is kiemelt célként a női vállalkozások fejlesztését.  A női vállalkozók támogatása az EU számára nem is annyira esélyegyenlőségi, mint inkább versenyképességi kérdés, hangsúlyozza a magyar szakember az első hallásra talán meglepő tényt. Pedig nincs ebben semmi különös: az uniós kimutatások szerint ugyanis a női vállalkozók több tekintetben eredményesebbek és hatékonyabbak, mint a többi vállalkozás. 

Gyerevissza projekten belül a Vállalkozói Mentoring programunkkal arra készítjük fel a vállalkozásokat, hogyan reagáljanak jól a kihívásokra, és hogyan tudjanak tisztességesen versenyezni az üzleti életben - mondja Balázs Tibor az új kezdeményezésről. Mi azt a fajta versenyképességet ösztönözzük, ahol az együttműködés, valamint az üzleti etikai elvek betartása dominál, amely a verseny ellenére az együttműködésen alapszik. Fontos, hogy a mentorálási programban mindkét fél önkéntesen vesz részt. A SEED ebben a projektben is keresi és fenntartja a kapcsolatot más nemzetközi mentorhálózatokkal, hogy saját koncepciójukkal ötvözni tudják a legjobb gyakorlatokat.