fbpx Vállalkozónői esettanulmányokat díjaztak a Telenor és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány közös eseményén | SEED Alapítvány

Vállalkozónői esettanulmányokat díjaztak a Telenor és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány közös eseményén

Vállalkozónői esettanulmányokat díjaztak a Telenor és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány közös eseményén. Az üzletasszonyok közötti tapasztalatcsere érdekében elindított „Siker és harmónia – tanulságos vállalkozónői életutak” pályázat első három helyezettje a szolgáltató okostelefon portfóliójából választhatott magának nyereményt.

A pályázatra olyan esettanulmányokat vártak, amelyekben a jelentkezők a többi között a kezdeti akadályok leküzdéséről, a vállalkozásuk és magánéletük közötti egyensúly megteremtéséről, valamint jövőbeli terveikről, céljaikról osztották meg gondolataikat. A kiírásra közel húsz pályamunka érkezett, amelyek közül a legjobbakat szakértőkből és gyakorló vállalkozónőkből álló zsűri választotta ki.

„Üdítő volt olvasni a pályázatokat. Magával ragadott az a rengeteg energia, lendület, és az a nagyfokú tudatosság, amivel a pályázók mindegyike megközelítette a vállalkozása és élete kérdéseit. Az én olvasatomban nem az különbözteti meg ezeket a nőket, hogy “könnyebb” volt az életük, vagy szerencsésebbek voltak, hanem az, ahogyan a nehéz helyzetekre, az életük és a szakmai pályájuk nehéz pillanataira reagáltak. Tenni akarással, alkotó és kreatív energiával, azzal a szándékkal, hogy sikeresek lesznek, és azzal a felelősséggel, amit önmagukért és a környezetükért megéltek” – nyilatkozta Madai Krisztina coach, gyakorló vállalkozó, a zsűri tagja.

Horváth Anna vállalkozásfejlesztési szakértő szerint „Nemzetközi kutatások bizonyítják, hogy a női vállalkozói aktivitás erős összefüggést mutat a nők önbizalmával az adott országban. Ennek erősítésére az egyik legkézenfekvőbb eszköz a sikeres vállalkozónők láthatóvá tétele. Ugyanakkor az is fontos, hogy ez a láthatóság ne támasszon irreális elvárásokat, a sikeresség ne csak több milliárdos, több száz főt foglalkoztató vállalkozások jelzője legyen. A családját eltartó, harmóniára törekvő, néhány további embernek munkát adó vállalkozónő is feltétlenül pozitív, követendő minta. Ezért nagyon fontos és üdvözlendő minden olyan program, ami lehetőséget biztosít arra, hogy ezek a vállalkozónők bemutatkozzanak, egymás példájából tanuljanak, tapasztalatokat cseréljenek. Sok pályázó le is írta az anyag beküldésekor, hogy már azzal nagyon sokat nyert, hogy megírta az esettanulmányt, függetlenül attól, hogy a díjazottak között lesz-e vagy sem.”

A pályázat nyertesei Molnár Eszter, Mandora Tanácsadó Kft., Mucsiné Horváth Erzsébet, Sziliplast Kft., és Simon Erika, Simeron Consulting Kft., akik a Telenor okostelefon portfóliójából választható készülék mellett kommunikációs támogatást is kapnak a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány kapcsolatrendszerén, valamint a szolgáltató közösségi média csatornáin keresztül.

„Felelős vállalatként a mobiltechnológia adta lehetőségek bemutatásával mi is szeretnénk hozzájárulni a nők sikeréhez, illetve saját eszközeinkkel segítséget nyújtani a munka és a magánélet egyensúlyának fenntartásához. Ezért rendeztük meg júniusban vállalkozónői fórumunkat, illetve indítottuk útjára az esettanulmány pályázatot is. Remélem, hogy a beérkezett pályázatokból megismerhető érdekes, tanulságos életutak erőt, ihletet adnak a vállalkozónőknek, és megmutatják, hogy egyáltalán nem lehetetlen a hagyományos női szerepekben és az üzleti életben egyaránt kiteljesedni” – mondta a díjátadó eseményen Nyilas Orsolya zsűritag, a Telenor Magyarország megbízott PR vezetője.

A Telenor és a SEED Alapítvány júniusban nagy érdeklődés mellett Női dilemmák – család vagy karrier? címen tartott fórumot vállalkozónőknek, amelyen a résztvevők és a megjelent szakértők tapasztalatot cserélhettek az üzletasszonyi és a családi teendők összehangolásával kapcsolatban. A rendezvény vendégei emellett testközelből ismerkedhettek meg a mobilkommunikációban rejlő, a mindennapi munka és magánélet hatékony megszervezését segítő lehetőségekkel.

További részletek: http://www.telenor.hu/sajto/sajtokozlemenyek/899

Videó az átadóról: http://www.youtube.com/watch?v=XfgbYC-wmSQ