fbpx Vállalkozónői tréningek a Dobbantó program keretében | SEED Alapítvány

Vállalkozónői tréningek a Dobbantó program keretében

DOBBANTÓ logo

Az első képzési program 2010 tavaszán zajlott le 23 résztvevővel, ezt követte egy újabb budapesti tréning ősszel, és egy békéscsabai képzés év végén. A következő csoport 2011 februárjában indul, jelenleg a résztvevők kiválasztása folyik a több mint háromszoros mennyiségű jelentkező közül. A csoportokban munkanélküli nők, GYES-ről visszatérés előtt állók, multinacionális cégeknél eltöltött hosszú évek után nagyobb szabadságra és önmegvalósításra vágyók egyaránt jelen vannak. A budapesti tréningekre nem csak a fővárosból, hanem az ország minden részéből érkeznek résztvevők, Miskolctól Murakeresztúrig.

Az első képzési nap végén a Budapest Bank a mindkét helyszínen állófogadást rendezett a résztvevők tiszteletére, ahol nemcsak egymást ismerhették meg jobban kötetlenebb körülmények között, hanem a Bank és a SEED Alapítvány releváns civil és vállalkozásfejlesztési szakmai partnereit is.

A 2010-ben zárult képzések résztvevői közül már többen beindították vagy továbbfejlesztették vállalkozásukat. Vannak, akik azóta állást találtak, amelyben ugyancsak jól kamatoztathatók a képzés során megszerzett kompetenciák. Ezek a résztvevők sem adták fel vállalkozási terveiket, csak későbbre halasztották őket, hogy biztosabb alapokról indulhassanak.

A csoportok tagjai a képzés befejeződése óta is kapcsolatban vannak egymással és alapítványunkkal, segítik, támogatják egymást. Hozzánk egyéni tanácsadásra jönnek, mivel ez a szolgáltatás is a program része.

A kapcsolatépítést segítik a negyedéves klubnapok is, amelyek egy-egy, a résztvevők által igényelt témát járnak körül. Minden esetben jó példák – azaz az adott területen példaértékű vállalkozók előadásai – és szakértők segítségével. A 2010. júliusi klubnak az internetes megjelenés, a szeptemberinek a marketing, a decemberinek pedig a finanszírozás volt a témája. Hamarosan sor kerül az első 2011-es összejövetelre is.

Tájékoztatásképpen a 2011. februári képzés beharangozója, amelyre a hatalmas túljelentkezés miatt jelentkezni sajnos már nem lehet. A további képzésekkel, illetve a Dobbantó program egyéb eseményeivel kapcsolatban figyelje honlapunkat és iratkozzon fel hírlevelünkre.

„A képzési program megnevezése: Tudnivalók, tanulnivalók, tennivalók – 60 órás képzés vállalkozó nőknek”