Visszavárják a munkába a kisgyermekeseket, indul a GYEREVISSZA program!

GYEREVISSZA

"A gyermekgondozási ellátások rendszeréből visszatérők munkaerő-piaci reintegrációját segítő modellprogram megvalósítása a Közép-Magyarországi Régióban”. Ezzel a címmel nyert pályázatot az Európai Unió társfinanszírozásával, a TÁMOP-1.4.3-10/1-2F-2011-0012 pályázat keretén belül a Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány és a Tudatos Életért Egyesület közös konzorciumban. A GYEREVISSZA címet viselő projekt célja az, hogy a gyermekkel otthon töltött idő után könnyebben, zökkenőmentesen állhassanak újra munkába a szülők. A projektben a vállalkozásfejlesztés területén szerzett közel két évtizedes tapasztalattal bíró SEED Alapítvány végzi a kisgyermekes szülők vállalkozói képzését, pályájuk első lépéseit pedig sikeres mentorprogramjával is segíti.

A több hónapos oktatást is magában foglaló programra már jelentkezhetnek mindazok a kisgyermeket nevelő, aktív korú, a közép-magyarországi régióban élő felnőttek, akik az elmúlt 12 hónapban gyermekgondozási segélyben (GYES) vagy gyermekgondozási díjban (GYED) részesültek, ugyanakkor más képzési támogatást nem kaptak és nem vesznek részt más munkaerőpiaci programban. Előnyt jelent az elbíráláskor, de nem elvárás az alapszintű számítógépes ismeret és az otthoni internet hozzáférés. Részletes jelentkezési feltételek a mellékletek között olvashatóak.

Az érdeklődők a jelentkezésük elfogadása után egy háromnapos személyiségfeltáró tréningen vesznek részt, ahol a programban résztvevők szakértők segítségével dönthetik el, hogy vállalkozói vagy munkavállalói képzésben vennének-e részt, illetve, hogy milyen oktatási formában sajátítják el a visszatéréshez szükséges ismereteket.

A személyre szabott képzéseken túl a konzorcium létrehoz egy kifejezetten ennek a célcsoportnak szóló álláskereső internetes portált, illetve a vállalkozást létrehozókat mentorálással segítik majd. A projektbe 150 olyan munkáltatót is bevonnak, akiknek bemutatják az atipikus foglalkoztatási formákat (vagyis például részmunkaidős foglalkoztatás vagy távmunka), illetve a célcsoport alkalmazásával összefüggő előnyöket, hátrányokat, lehetőségeket.