A történet folytatódik… Sikeres vállalkozónők és női vállalatvezetők kerestetnek 2021-ben is

Az emberek szeretik a történeteket. Szeretnek tanulni, inspirálódni, erőt meríteni mások meséiből. Ezért 2019 és 2020 után a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány és a Sikeres Nők Egyesülete (Professional Women’s Association – PWA) idén is kiírja a Van egy jó történeted? című pályázatát, amelyben keresik 2021. legsikeresebb, leginspirálóbb női vállalkozóját és női vállalatvezetőjét. A pályázat mottója: Sikeres nők nélkül nincs sikeres társadalom.

A jó történet inspirál, bátorít, cselekvésre késztet. Ilyen történeteket vár a SEED Alapítvány és a PWA az idén is olyan kezdő vagy haladó, esetleg generációváltásban (is) érintett női vállalkozóktól, női vezetőktől, akik példájukkal szívesen segítenének más hölgyeknek (és persze uraknak is) a vállalkozói vagy vállalatvezetői pályán történő elindulásban vagy továbbhaladásban.

A COVID hatásait természetesen jelen pályázat sem hagyhatja figyelmen kívül. Érdekesnek ígérkeznek ezért az olyan történetek, amelyek arról szólnak, hogy a női vállalkozók, női vezetők hogyan élték meg az elmúlt másfél évet, hogyan tudtak reagálni ezen időszak társadalmi és gazdasági kihívásaira nőként (pl. munka és magánélet összeegyeztetése) és vállalkozóként, vállalatvezetőként (a csapat egyben tartása, a szervezet rezilienciájának növelése, ezáltal a túlélés biztosítása). Mert szükség van hétköznapi hősökre, akiknek példájából, cselekedeteiből mindannyian meríthetünk.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, idén kifejezett lehetőség van arra is, hogy egy cég kollektívája vagy vállalkozók/partnerek egy csoportja jelölje az elismerésre a vállalat vezetőjét (női vezetők esetében), illetve a vállalkozótársat (női vállalkozók esetében). Ebben az esetben nyilvánvaló módon a történetet is ők írják, a saját szemszögükből mutatva be az elismerésre előterjesztett vállalkozó/vezető tevékenységét.

Miután a benyújtott pályázatok közül a közönség idén is kiválaszt egyet, amelyet Közönségdíjjal jutalmaz, a pályázati anyaghoz csatolt, a jelentkezőt bemutató rövid videó nagy segítség lehet a közönségszavazatok gyűjtésében.

Nem regényeket, hanem rövid, velős, emberi történeteket várunk 2021. szeptember 12-én éjfélig.

A beérkezett pályázatokat női vállalkozások fejlesztésében jártas szakemberek, valamint vállalatvezető és vállalkozó hölgyek bírálják el. A díjátadó gálára a tervek és a lehetőségek szerint „élőben”, 2021. szeptember 29-én kerül sor.

A pályázatról további információk és jelentkezési űrlap a következő linken áll rendelkezésre:
Jelentkezési űrlap: Sikertörténetek 2021 – Van egy jó történeted?

A szervezők a következő kategóriákban osztanak majd ki elismerést

I. Legsikeresebb női vállalkozó, vállalkozás
II. Legsikeresebb női vezető
III. Leginspirálóbb sikertörténet – Közönségszavazat alapján

2019-es és 2020-as díjazottak

I. Legsikeresebb női vállalkozó, vállalkozás

  • Nagy Anna, az Egyszülős Központ megálmodója és vezetője (2019)
  • Lopes-Szabó Zsuzsanna a Györgytea Kft. vezetője (2020)

II. Legsikeresebb női vezető

  • Ónodi Ágnes, Babahordozó Kft. (2019)
  • Hermann Zsuzsanna, a Trade Magazin ügyvezető-főszerkesztője (2020)

III. Leginspirálóbb sikertörténet – Közönségszavazat alapján

  • Palya Bea, az első magyar női énekes-dalszerző (2019)
  • Dohos Ágnes, az IT megoldásokat szállító IDBC Cégcsoport ügyvezető partnere (2020)

A pályázatról további információ:

Lakatosné Lukács Zsuzsanna ügyvezető, SEED Alapítvány, +36 20 474 7486
zsuzsanna.lukacs.lakatosne@seed.hu

Katona Melinda kuratóriumi elnök, PWA, + 36 30 445 3487
melinda.katona@borealisconsulting.hu

A szerkesztők figyelmébe:

SEED Alapítvány
A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítványt 1990 elején hozták létre vállalkozói érdekképviseletek, felsőoktatási intézmények, pénzintézetek és minisztériumok (az ITM és az Agrárminisztérium jogelődjei). A SEED küldetése a magyarországi vállalkozói kultúra fejlesztése, a vállalkozók szakmai ismereteinek bővítése, a kisvállalkozások versenyképességének növelése, ezáltal a fenntartható gazdasági fejlődés előmozdítása, a tudatos és hatékony vállalkozói magatartás népszerűsítése és fejlesztése. A SEED Alapítványnak megalapítása óta fő célja a női vállalkozások fejlesztése, 30 éve folyamatosan működtet ilyen céllal vállalkozásfejlesztési programokat.

www.seed.hu

Sikeres Nők Egyesülete − PWA

A PWA azon dolgozik, hogy a különböző hivatásban dolgozó nők előmenetelét segítse karrier lehetőségek, munka-élet stratégiák, erőforrás menedzsment, képességfejlesztés és kapcsolatépítési lehetőségeken keresztül.

A PWA célja ösztönözni Magyarországon a nők gazdasági szerepvállalását, segíteni őket vezetői ambícióik elérésében, illetve elismerni férfi vezetőket, akik támogatják a gazdasági és a szakmai együttműködést.

www.pwa.hu

HQ:
1025 Budapest II. kerület
Szépvölgyi út 98. Fsz. 2.

+36-30-564-3331

seed@seed.hu