2020. február 24-én indul a 20. jubileumi Dobbantó tréning!

       

2020.február 24-én indul a 20. jubileumi Dobbantó!

„Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” tréning Budapesten

 A SEED Alapítvány a Budapest Bank támogatásával a Dobbantó Program keretében

  2020. február 24-én 12 napos kompetenciafejlesztő tréninget indít már vállalkozó,

      vagy vállalkozást tervező nőknek Budapesten.

 

  • Miért érdemes csatlakozni a programhoz?
  • Mit és hogyan?
  • Üzleti terv készítése vizuális üzleti modellezéssel
  • Online kollaborációs, wiki-alapú tudásbázis
  • Üzleti célú prezentáció
  • Időpontok és a képzések tartalma
  • Trénereink
  • A jelentkezés menete
  • A kiválasztás folyamata
  • A képzés díja
  • Helyszínünk a MEMO hangulata garantálja a jó légkört
  • „Mit vesztettél volna, ha nem veszel részt ezen a képzésen?” –korábbi Dobbantósok válaszai
  • Képek egy-egy korábbi Dobbantó képzésről

Jelentkezem a „Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” tréningre.

Miért érdemes csatlakozni a programhoz?

A Budapest Bank és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány által indított Dobbantó tréning célja, hogy felvértezze a résztvevőket azokkal az ismeretekkel, amelyek birtokában tervszerűen, tudatosan indíthatják el, és működtethetik vállalkozásukat, így magabiztosabban állhatnak helyt az üzleti világban.

A 12 napos Dobbantó képzés során a program tapasztalt trénereitől tanulhatnak többek között a vállalatok pénzügyeiről, marketingjéről, menedzsmentjéről, továbbá vállalkozásukkal kapcsolatos testreszabott tanácsokat is kaphatnak. A képzés során a résztvevők elkészítik saját üzleti tervüket, amely jelentős mértékben növeli az indítandó vagy fejlesztendő vállalkozás sikerét, illetve elősegíti annak pénzügyi forrásteremtését.

A korábbi tréningek tapasztalataira építve, a vállalkozónők folyamatosan változó igényeihez alkalmazkodva az új képzésben kiemelt figyelmet fordítunk a prezentációs technikák, valamint a digitális kompetencia fejlesztésére is. A tananyagok hatékony elsajátítását wiki alapú online tudásbázisunk teszi még hatékonyabbá.

Mit és hogyan?

„Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” című program egy olyan intenzív, zárt csoportos kompetenciafejlesztő tréning, amely 20 vállalkozónő számára biztosítja a vállalkozásuk elindításához, fellendítéséhez, vagy újra struktúrálásához szükséges szakmai ismereteket, kompetenciákat és szemléletet.  A tréning ötvözi a csoportmunkák segítségével elért „egymástól tanulást”, a trénerek által leadott, és az online rendszerben elérhető tananyagok által biztosított elméleti felkészítéssel, illetve a gyakorlati feladatok megoldásán és prezentálásán keresztül elért tapasztalati tanulással.  A tréning tananyagait, előadásait a vállalkozásfejlesztés területén elismert trénerek tartják. A tréning során a résztvevőknek el kell készíteniük tervezett vállalkozásuk üzleti modelljét, illetve tervét, melyet a csoport előtt egy általuk választott formában prezentálniuk is kell a képzés utolsó két napján.

Üzleti terv készítése vizuális üzleti modellezéssel

A szolgáltatás célja az Ön vállalkozásának – amely lehet egy tervezés alatt lévő induló, vagy egy kiutat kereső meglévő vállalkozás is – üzleti modelljének közös átgondolása, és ennek alapján üzleti tervének elkészítése. A szolgáltatás alapja egy világszerte nemrégiben elterjedt új üzleti tervezési módszertan, a “Business Model Canvas“, melynek során vizuálisan kerül feldolgozásra és elemzésre a vállalkozás minden lényegi működési eleme és ezek összefüggése.

Online kollaborációs, wiki-alapú tudásbázis

Az együttműködést és tudásmenedzsmentet támogató online rendszer az ausztrál Confluence rendszerre épül, amelynek licenszét közhasznú nonprofit tevékenységünk elismeréseként térítésmentesen kaptuk meg. A mai üzleti világban elengedhetetlen, hogy állandóan elérhető, jól szervezett, és pontos információkkal rendelkezzünk, ráadásul ezeket az információkat kollégáinkkal és partnereinkkel együttműködve folyamatosan fejleszteni, alakítani tudjuk. A Confluence rendszer legnagyobb előnye, hogy minden felhasználója könnyedén hozzáteheti tudását, véleményét és tapasztalatait, ezáltal gazdagítva a közös tudásbázist, így egy mindig megújuló, közösen fejlesztett rendszer jöhet létre. Ez az elem a tudásátadáson és a kommunikáción felül hatékonyan, a gyakorlatban fejleszti a vállalkozónők digitális kompetenciáját is.

Üzleti célú prezentáció

A mai kor egyik legnagyobb kihívása és követelménye, hogy a vállalkozók hatékonyan „el tudják adni magukat”, azaz vállalkozásuk termékeit és szolgáltatásait. A tréningnek ezért fontos eleme a prezentációs technikák és előadásmód fejlesztése is, amely kompetencia nagyban hozzájárul a vállalkozónők versenyképességéhez.

Időpontok és a képzések tartalma

A képzések hétfőnként 9-17-ig, keddi napokon 9-16 óráig tartanak.

A 2020. február 24-én kezdődő tréningsorozat tematikája:

  • 2020. február 24-25. : Ismerkedés, bizalom megalapozása, Vállalkozói készségek
  • 2020. március 02-03. : Marketing, Online-marketing
  • 2020. március 09-10. : Vállalkozásindítás, üzleti tervezés, Business Canvas Model
  • 2020. március 16-17. : Bankolás, finanszírozás Kisvállalkozói pénzügyek, Tervezés, adózás
  • 2020. március 23-24. : Prezentációs felkészítés, Vállalkozások menedzsmentje
  • 2020. április 06-07. : Üzleti tervek prezentációja és zárás

Trénereink

Bús Borbála

Huszár Sándor

Imreh Szabolcs

Kéri Viktor (Budapest Bank)

Németh Zoltán

Dr. Prónay Szabolcs

Soltész Anikó

Tarjányi Margit

Dr. Vilmányi Márton

Vilmányi Rita

A képzés során a Budapest Bank szakembere is előadást tart egy alkalommal a kisvállalkozói pénzügyekről és hitellehetőségekről.

2019 őszétől a tréning új elemeként a résztvevőket a tréning ideje alatt egy tapasztalt vállalkozónő támogatja mentorként.

Novákné Gergely Vera

A jelentkezés menete

Jelentkezési határidő: 2020. február 16. 23:59

A képzésre pályázni az alábbi linken elérhető kérdőív kitöltésével lehet:

Jelentkezem a „Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” tréningre.

A kiválasztás folyamata

A pályázatok elbírálásakor nem a pályázatok beérkezésének sorrendjét vesszük figyelembe! A kiválasztás során a vállalkozási ötlet életképességét, átgondoltságát, valamint a program és a vállalkozói lét iránti elkötelezettséget is vizsgáljuk. Utóbbi alatt azt is értjük, hogy a jelentkező vállalja, hogy legfeljebb egy napot hiányzik a képzésről, és akkor is csak nagyon indokolt esetben. Kérjük, hogy ezeket a döntést elősegítő — és a csoportba való bekerülés esélyét növelő — információkat feltétlenül ossza meg velünk a jelentkezési lap megfelelő pontjában!

2020. február 20-án minden pályázónak küldünk visszajelzést, bekerült-e a csoport tagjai közé, vagy sem. Tehát eddig az időpontig, kérjük, hogy hagyják szabadon a képzési napokat, illetve ha valakinek van főállása is, intézzen előre ezekre a dátumokra szabadságot.

A képzés díja

A képzés költségeihez jelképes 40.000 forint hozzájárulást kérünk, a tréning további költségeit a Budapest Bank finanszírozza. (A képzés piaci ára kb. 300 000 forint.) A jelentkezések kiértékelése után — amelyről e-mail értesítést küldünk — az önrészt a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány 11702036-20721866 számú bankszámlájára kérjük átutalni, a számlát pedig az első képzési napon adjuk át.

A jelentkezés a részvételi díj átutalásával válik véglegessé. Kérjük, amennyiben a bankszámla tulajdonosából nem derül ki, hogy ki a résztvevő, úgy azt a nevet és adószámot adják meg az átutalás/befizetés közlemény rovatában, aki a képzés önköltségi díját viselni fogja. Számlát a képzésben résztvevő személy nevére vagy a képzés díját viselő/elszámoló vállalkozás nevére tudjuk kiállítani. A számla kiállítása nem jelenti a képzés költségének automatikus elszámolhatóságát, ezért kérjük, hogy e tárgyban körültekintően járjanak el! Az átutalt önköltséget lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni!

A helyszín: a MEMO hangulata garantálja a jó légkört

A MEMO Mesterségek és Módszertanok Háza

Cím: 1077 Budapest, Wesselényi u. 73.
Weboldal: http://www.memobudapest.hu

A MEMO hangulata garantálja a jó légkört, felszereltsége biztosítja a tanulást, egyénileg kis- és nagy csoportokban is. Az oktatási helyszín tudatosan kialakított világos, kulturált, barátságos, jól felszerelt. A kiszolgálóhelyiségek biztosítják a kényelmes étkezést és kávézást.

„Mit veszítettél volna, ha nem veszel részt ezen a képzésen?” – korábbi Dobbantósok válaszai:

  • lendületet
  • a támogató csapatot
  • vállalkozónői közösséget
  • sok-sok pozitív energiát és impulzust
  • tudatos szervezést, tervezést, rendszert a fejemben a vállalkozásomról
  • nem tudtam volna ilyen üzleti tervet írni
  • egy újfajta szemléletmódot
  • információhalmazt
  • a vállalkozási tervem keretbe foglalását

További információ

A felmerülő kérdésekre szívesen válaszolunk:

Fábián Ágnes: afabian@seed.hu

Képek egy-egy korábbi Dobbantó képzésről

Montázs#1
Montázs#2
Montázs#3
Montázs#4

 

Iroda:
1025 Budapest,
Szépvölgyi út 98. Fsz. 2.

+36-30-564-3331

seed@seed.hu