DIGITÁLIS VÁLLALKOZÁS

Mesterséges intelligencia, felhőalapú számítástechnika, robotika

Ismerősek a fenti fogalmak? Az utóbbi évek technológiai fejlődése olyan kihívásokat generált, amely a világ, Európa és ezen belül Magyarország teljes digitális átalakulását eredményezi. A digitalizáció hatással van a kommunikációra, az oktatásra, valamint a munkavégzésre is.

A kérdés csak az, hogy az egyének, vállalkozások hogyan reagálnak erre a változásra? Át tudnak-e térni a hagyományos üzleti modellekről és rálépnek-e a digitalizáció útjára? Megfelelő felkészüléssel sikeresen lehet alkalmazkodni a változó körülményekhez.

De mit is jelent digitális vállalkozásnak lenni?

Szeretnék digitális vállalkozás lenni

 

TECHNOLÓGIA

 • Szélessávú internet elérés,
 • Megfelelő számítógéppark,
 • Operációs rendszerek,
 • Adatkapcsolatok létrehozására és kommunikációra alkalmas gépek (M2M),
 • Szenzorok,
 • Adattároló kapacitások,
 • Vállalatirányítási rendszerek,
 • Tartalomkezelő alkalmazások (CMS),
 • Partnerkapcsolatok kezelése (CRM),
 • Dokumentumkezelés rendszere,
 • Mesterséges intelligencia alkalmazása

ATTITŰD

 • Nyitottság
 • Innovativitás
 • Együttműködési hajlandóság
 • Adatközpontú megközelítés
 • Agilitás
 • Bevonás, bevonódás

 

KOMPETENCIA

 • Információ és adatkezelés
 • Kommunikáció és együttműködés
 • Digitális tartalom kialakítása
 • Biztonság
 • Problémamegoldás

Szeretném fejleszteni a digitális kompetenciákat

DIGITÁLIS VÁLLALKOZÁS

 

Mi is az a digitális kompetencia?

​„A digitális kompetencia magában foglalja az információs társadalmi technológiák (IST) magabiztos és kritikus használatát a munka, a szabadidő és a kommunikáció terén. Ez az IKT terén meglévő alapvető készségeken alapul: számítógép használata információ visszakeresése, értékelése, tárolása, előállítása, bemutatása és cseréje céljából, valamint a kommunikáció és az együttműködési hálózatokban való részvétel céljából az interneten keresztül.” (Európai Parlament és Tanács)

​Miért van rá szükség?​

Az utóbbi 15 évben megnégyszereződött az internetfelhasználók száma, ami több, mint a világ lakosságának a fele. Mindez jól mutatja, hogy a sikeres működés érdekében elengedhetetlen a digitális kompetenciák elsajátítása. A technológiaváltás következtésben egyre több új, magas hozzáadott értéket létrehozó munkahely jön létre, ahol már-már alapkompetenciák között szerepelnek ezek a készségek.​

Láthatjuk, hogy a digitális kompetenciák kiemelt fontossággal bírnak, hiszen ezek az innováció és a növekedés előfeltételei. Az Európai Bizottság már 2005 óta kitüntetett figyelmet fordít a digitális kompetenciák azonosítására és fejlesztésére. Hogyan fejleszthetem a digitális kompetenciákat?

Digitális Gazdaság és Társadalom Index

Digitális vállalkozássá válni nem öncélú fejlesztés, hanem alapvető gazdasági érdeke minden vállalkozásnak, mérettől és iparágtól függetlenül.

Minél később lép egy vállalkozás a digitalizáció útjára, lemaradása hatványozottan lesz értékelhető az idő előrehaladásával.

Mire alapozhatjuk az erre fordított források biztonságos megtérülését?

Magyarország internetlefedettsége rendkívül kedvező, az EU tagállamok viszonylatában a 7. helyen szerepel, kiemelve az 5G lefedettség magas szintjét.

A hazai lakosság egyre otthonosabban és szívesebben mozog az interneten, 2020-ban már a lakosság 80%-a használja rendszeresen az internetet, mely 5%-os emelkedés az előző évhez képest.

Az internethasználók között egyre növekszik az online vásárlók aránya, így komoly vásárlőerő van jelen nap mint nap a digitális térben.

Az online vásárlók aránya 2020-ban EU-szerte már 71%-ra tehető. A magyar internethasználók körében 2019-ről 2020-ra 8%-kal emelkedett az online vásárlók aránya, többszörösen meghaladva az EU szintű növekedés mértékét. 

A vállalkozások üzleti folyamatainak digitalizáltsága és digitális kereskedelmi szolgáltatások biztosítása terén azonban erős elmaradásban vannak a hazai kis- és középvállalkozások régiós és EU-s versenytársaikhoz mérten.

Fejlessze digitális kompetenciáit az Ön vállalkozásához leginkább illeszkedő kurzusainkon!

Jelentkezem

Mit nyújtunk?

1 Tudást Vállalkozása jelen helyzetéhez és fejlesztési céljaihoz illeszkedő tudást
2 Szakértői támogatást Szakértői támogatást az eszközök és alkalmazások tárházának megismeréséhez
3 Maga-
biztosságot
Magabiztosságot az eszközök alkalmazásához, alapot a további, akár önálló fejlődéshez

KURZUSAINK

 

quickIT képzés – online térben

Rövid áttekintő a workshop az informatika világába A 2x fél napos kurzus az informatika világába enged betekintést, és a résztvevők olyan digitális megoldásokkal ismerkednek meg, amelyek segítik őket a vállalkozásuk működtetésében.

digITall – Digitális kompetenciafejlesztő tréning

Átfogó képzés a vállalkozói kompetenciák fejlesztésére digiTall képzés, hogy a vállalkozás, a vállalkozás működése az online térben az online felületeken is hatékony és sikeres maradhasson!

A hatékonyság mérhető!

Ár-érték alapon hozott döntések

A távmunka is legyen teljes értékű!

Együttműködés és visszajelzés az online térben

A TRÉNERÜNK

Villamosmérnök, mérnöktanár, programozó, rendszer tervező és projekt menedzser, IT tanácsadó. Az elmúlt 15 évét gyárak szoftvereivel és hardvereivel töltötte. Ad elő konferenciákon, tart workshopokat és oktatásokat, valamint maga is fejleszt alkalmazásokat.

Fantáziáját leginkább a határterületek izgatják: a pszichológia, a szociológia, a gazdaság és az informatika találkozása. Szabadidejében a jövő ismeretlen kihívásaira felkészítő oktatási módszerekkel kísérletezik.

SÓS ANDRÁS

Miskey Melinda TULAJDONOS Gastrotherapy www.gastrotherapy.hu

A SEED Alapítvány 4 napos DigITall képzésének elvégzését egyéni vállalkozóknak különösen ajánlom. Mivel itt minden feladat ránk hárul, nem árt, ha a számítástechnika és online világ terén is bővítjük és elmélyítjük ismereteinket. A tananyag nagyon alapos, tömény tudástár, de bármikor van mód kérdezni, ha valamit nem értünk meg elsőre. Tetszett, hogy sok mindent az elméleti rész után a gyakorlatban is rögtön kipróbáltunk.

Ami számomra különösen hasznos volt, az a gépem, adataim biztonságáról szóló részek, mit kell megtennem például ahhoz, hogy nehogy egy hakker feltörje a honlapomat.

Ha jelenleg még nem tudod, hogy mit is takar pontosan a hatásmérés, pingelés, halszálka modell, vagy hogy hogyan érdemes felépítened egy hírlevelet, akkor ne is habozz tovább, regisztrálj a képzésre.

Agócs Dóra ÜGYVEZETŐ Eco-Cortex Kft./Vinter www.ecocortex.hu

Cégünk 20 éves működése során mindig nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy digitálisan felkészült legyen, illetve korszerű informatikai megoldásokat és eszközöket használjon. Ezért is döntöttem úgy, hogy a 4 napos képzésen részt veszek és felkészültségemet tovább erősítem.

A képzés nagyon hatékony és információ gazdag volt, a képzésben résztvevőknek lehetősége volt az elhangzottakat egymás között és a képzővel is megbeszélni, erre az online módon tartott kurzus különösen alkalmas volt.

Szívesen részt vennék egy következő hasonló tanfolyamon.

Böszörményi-Kovács Orsolya ÜGYVEZETŐ A-Necc Kft. www.vedohalok.hu

A SEED digitális képzését ajánlom mindazoknak, akik szélesíteni szeretnék látókörüket a vállalati informatika terén, és digitalizálni szeretnék cégüket a jelen kihívásainak megfelelően.

Rengeteg új és hasznos információt ad a képzés, amit egyből át is ültethetsz a gyakorlatba, illetve olyan digitális módszereket sajátíthatsz el vállalkozásod számára, melyeket a nagy cégek is használnak.

Soós Andris személyében egy rendkívül nagy tudású és felkészült oktatót ismerhettem meg, aki mindenre tudja a választ, és végtelen türelmével segíti a résztvevők tanulását, fejlődését.

Csak ajánlani tudom a képzést!

DIGITALIZÁCIÓBAN IS EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK:

Iroda:
1025 Budapest,
Szépvölgyi út 98. Fsz. 2.

+36-30-564-3331

seed@seed.hu