Igazgató
GLÓSZ ANDREA
GLÓSZ ÉS TÁRSA KFT.

A Glósz és Társa több, mint három évtizedes múlttal rendelkező tanácsadó vállalkozás. Napjainkig 10000 sikeres vállalati ügyet kezeltünk, Több, mint 500 milliárd forint összértékben. Jelen vagyunk a magyar gazdaság meghatározó szektoraiban. Értjük és ismerjük a magyar vállalatok felfogását, igényeit és lehetőségeiket.

Társaságunk magyar tulajdonban lévő vállalkozás, amely 1996-ban került megalapításra, az üzleti szempontból elődjének tekinthető, 1992-ben megalapított vállalkozás folytatásaként. Alapításunk óta közel 10000 sikeres ügyet kezeltünk. Többszáz állandó ügyfelünkkel, és egyedi projektekkel jelen vagyunk a magyar gazdaság meghatározó szektoraiban.

Társaságunk három fő tevékenységi területe:

 • pénzügyi- és gazdasági tanácsadás,
 • üzleti célú vállalati innovációmenedzsment szolgáltatások és tanácsadás,
 • felnőttképzőként oktatás az Innovációmenedzsment Akadémia keretein belül.

Ügyfeleink jellemzően magyar KKV-k, és magyar tulajdonban lévő nagyvállalatok, de vannak multinacionális ügyfeleink is, azok beszállítói köreivel együtt. Társaságunk egyik meghatározó tevékenysége az üzleti célú vállalati innovációmenedzsment szolgáltatások nyújtása és az ezzel összefüggő tanácsadás.

Ismereteink szerint, a magyar piacon, egyedülálló módon, először hoztunk létre kisvállalatként olyan szolgáltatási csomagot, amely a vállalatok üzleti célú innovációjával kapcsolatban fennálló igényeinek kiszolgálására irányul innovációs projektmenedzsment, számviteli és pénzügyi, valamint szellemi tulajdon kezelésével összefüggő szakmai területeken.

Ez a következő részekből áll:

 • stratégiai tervezés,
 • projektgenerálás,
 • kutatás-fejlesztési minősítési eljárás lebonyolítása,
 • iparjogvédelmi kutatások lefolytatása (külső szakértő bevonásával),
 • projektmenedzsment,
 • szellemi alkotások materializálása,
 • szellemi alkotások vagyonértékelése,
 • iparjogvédelmi bejelentések előkészítése és szerződések elkészítése (külső szakértő bevonásával),
 • adókedvezmények érvényesítése,
 • innovációs eredmények megtérülés elemzése.

Társaságunk másik tevékenységi területe a pénzügyi- és gazdasági tanácsadás, amely keretein belül foglalkozunk stratégiai és üzleti tervezéssel, pénzügyi tervezéssel, projekt-fejlesztéssel, projektmenedzsmenttel, források bevonásával, mérlegmenedzsmenttel, kontrolling rendszerek tervezésével.

Tevékenységeinkhez kapcsolódóan felismertük, hogy a magyar oktatási piacon nem érhető el üzleti célra irányuló vállalati innovációmenedzsment oktatás, gyakorlatorientált vállalati oktatásként. Így magánkezdeményezéssel, létrehoztunk erre irányuló szolgáltatásunkat, amelyet felnőttképzőként 8 éve végzünk az Innovációmenedzsment Akadémia keretein belül.  Több programot, tananyagot dolgoztunk ki, és ezek folyamatosan fejlesztjük.

Miért tartja fontosnak, hogy saját üzleti tapasztalatai beépüljenek vállalkozások fejlesztését szolgáló programokba?

A vállalkozás fejlesztése egy különös kaland. Ma már a legváltozatosabb képzések, és tananyagok állnak rendelkezésre. A személyes tapasztalat, és a minta azonban további értéket adhat a vállalkozásoknak. Minden vállalkozás más, és minden vállalkozás vezetője is más, más helyzetben. Itt lehet segíteni az élettapasztalattal.

Ön szerint mi visz egy vállalkozást sikerre?

A vállalkozás sikeressége sokféle módon értelmezhető. Az általános megközelítés alapján összegyűjtöttem a számomra legfontosabbakat:

Teljesítmény
Sok munka, kitartás, alázat, munkatársak partnerek, és ügyfelek megbecsülése, pénzügyi stabilitás megteremtése, folyamatos tanulás, folyamatos megújulás, folyamatos alkalmazkodás a változó világhoz, és rugalmasság.

Belső élmény
Véleményem szerint a sikeresség nem minden esetben egy látványos, publikálható dolog. Lehetünk akkor is sikeresek, ha személyünkben, és a vállalkozás környezetében minden rendben van, jól működik, megteremtődik a harmónia és az egyensúly.

Elismerések
Marketing szempontból, és a saját jó érzésünk szempontjából jó, ha kapunk díjakat, és elismeréseket. Ilyenkor másnál is megmérettetünk. Ez egy fontos visszajelzés.

Az általam felsorolt három tényező közül az első kettő ami igazán fontos. Talán még különös figyelmet kellene fordítani a sikeresség megélésére is. Sokszor elmennek az évek, és nem ünnepeljük meg az eredményeket, nem foglalkozunk az érzéseinkkel.

Kiemelt Adományozóként mi az a legfőbb szempont, amit a fejlesztésre KIVÁLASZTOTT Vállalkozások működésében, vállalkozói ötletekben keres?

Stabilitás mellett elszántság és tudatosság a működés területén.

Jó minőségű, kiemelkedő, egyedi termékek/szolgáltatások.

Iroda:
1025 Budapest,
Szépvölgyi út 98. Fsz. 2.

+36-30-564-3331

seed@seed.hu