Álmokból valóság

December 4-én véget ért az idei utolsó 6×2 napos Dobbantó képzés. A Budapest Bank és a SEED Alapítvány közös programja keretében megtartott tréningen 20 hölgy csiszolta tovább a vállalkozását vagy a vállalkozási ötletét azért, hogy (még jobban) megállja a helyét a piacon, és hogy 20 álomból szülessen üzleti valóság.

 

A már vállalkozó, vagy vállalkozást indítani tervező hölgyek hat modul keretében ismerkedhettek egy vállalkozás legfontosabb építőelemeivel. No és magukkal, hiszen az első modul arról szól, hogy ki is az, aki vállalkozik, vállalkozni szeretne. Ezen kívül marketing és kommunikációs ismeretekre, pénzügyi tudásra tehettek szert, és prezentációs technikákat sajátítathattak el. A jó hangulatú, de kemény munkával töltött 12 nap legfontosabb terméke az az üzleti terv, amelynek mentén az egyes vállalkozások továbblendíthetők, illetve az üzleti tervek megvalósíthatók. Többen is megjegyezték, mennyire fontos, hogy megismerhették az üzleti tervezés menetét, és ezáltal rendszerbe helyezve láthatták a saját vállalkozásukat. A Dobbantó tréning egyik legizgalmasabb és legfontosabb pontja, amikor a résztvevők prezentálják a saját üzleti tervüket a csoport többi tagja, valamint a szakértők előtt. Ennek során értékes információkat kaptak a Budapest Bank képviselőitől arról, hogy hogyan gondolkodik egy bank a vállalkozások finanszírozásáról, mire szeretne választ kapni egy hozzá benyújtott üzleti tervből.

 

Az üzleti tudás mellett sok-sok támogatást kaptak a résztvevők, mind a trénerektől, mind a csoport többi tagjától. Ahogyan egyikük fogalmazott: „Jó társaságot és inspirációt veszítettem volna, ha nem veszek részt a Dobbantón, mert néha már megfordult a fejemben, hogy hagyni kéne az egészet a csodába.” A jó társaság, a network a jövőben is megmarad, hiszen a Dobbantót végzetteket várják az évente több alkalommal megrendezett Dobbantó klubok, ahol, amellett, hogy minden alkalommal a vállalkozások számára fontos információkat kaphatnak, tovább építhetik a kapcsolataikat.

 

A Dobbantó képzés tehát véget ért, de a tanulás nem. December folyamán ugyanis még két másik képzést indított a SEED Alapítvány: december 10-én egynapos Canvas-modellezés keretében a résztvevők elkészítették vagy átgondolták az üzleti tervüket; december 13-án és 14-én pedig a Dobbantó Program keretében a SEED Alapítvány által kidolgozott 2 x félnapos QuickIT képzés zajlott le, amely a vállalkozónők digitális készségeinek fejlesztését tűzte ki céljául.

Iroda:
1025 Budapest,
Szépvölgyi út 98. Fsz. 2.

+36-30-564-3331

seed@seed.hu