Az Innovációs és Technológiai Minisztérium bemutatta a 2019-2030 évekre szóló KKV Stratégiát

A kormány célja a stabilan működő, sok embernek munkát adó vállalkozói kör megerősítése, és a gyors növekedésre képes vállalatok támogatása annak érdekében, hogy sikerrel vegyenek részt a nemzetközi versenyben. Az intézkedések emellett a vállalkozóbarát intézményrendszer megteremtését célozzák a tehercsökkentés jegyében. (Prof. dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter)

2019. november 5-én szakmai konferencia keretében tárta nyilvánosság elé az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Kormány magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások megerősítésének stratégiáját (2019-2030). A rendezvényen a SEED Alapítvány is bemutathatta az érdeklődőknek, hogyan segíti a Stratégia intézkedéseinek megvalósulását a kkv-k fejlődési képességeinek és digitális teljesítményének megerősítését és a szükséges tudás megszerzését célzó pillérekben.

A mikro-, kis- és középvállalkozások megerősítésének stratégiáját az az igény hívta életre, hogy a digitalizációs és technológiai forradalom időszakában, amikor felértékelődik a környezetbarát megoldások szerepe, átsegítsük a hazai vállalkozásokat a gazdasági szerkezetváltáson. (dr. György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár, ITM)

Az egyértelmű intézkedési tervet tartalmazó KKV Stratégia 7 pillér mentén tárgyalja a szükséges beavatkozásokat: a szabályozási és adózási környezet, az e-kormányzat fejlesztése, a vállalkozások innovációs és digitalizációs képességének megerősítése, a tudásátadás, a kkv-k finanszírozáshoz jutásának ösztönzése, a nemzetköziesedése és a generációváltás támogatása.

A Stratégia zászlóshajó intézkedéseinek egyike az Országos Vállalkozói Mentorprogram, melyet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a SEED Alapítvány konzorciuma valósít meg.

A Stratégia teljes szövege és intézkedési terve az alábbi linken érhető el:

KKV_Strategia.pdf

A magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások megerősítésének stratégiája 2019-2030.

Iroda:
1025 Budapest,
Szépvölgyi út 98. Fsz. 2.

+36-30-564-3331

seed@seed.hu