Emlékezetes jubileumi Dobbantó

Alapos próbatétel elé állította a koronavírus-járvány a jubileumi, idén 10 éves Dobbantó Program tavaszi tréningjének részvevőit és szervezőit: amint az oktatásban általában, úgy nálunk is online alapra kellett átállítani a képzést. Ezt a csapat kiválóan megoldotta, s a hibrid forma, személyes és online jelenlét együtt, jól vizsgázott. A jövőben egy ilyen helyzet már nem fog meglepetést okozni a stábnak. Ezzel együtt akadt néhány résztvevő, aki különböző okok miatt nem tudott végig együtt tartani a csapattal.

Ebben az évben az élet írta a Dobbantó tréning forgatókönyvét. Február 24-én indult a képzés, 20 lelkes, kreatív vállalkozónővel, akik, a tervek, szerint április 7-én már át is vehették volna Dobbantó oklevelüket. Ezzel szemben a kormány március 10-én bejelentette a vészhelyzeti szabályozás életbe lépését, aminek következtében megszakadt a tantermi, élő kontaktos képzés, és a Dobbantó is online módba kapcsolt.

Nem lennénk őszinték, ha azt mondanánk, hogy az átállás könnyedén, zökkenők nélkül történt meg. A rendkívüli helyzetre a SEED stábja és a trénerek azonban gyorsan reagáltak. Az üzleti tervezés modul tananyagából például az előadók rövid kis videókat készítettek, így mindenki a saját ütemében tudott előrehaladni. A szervezők több alkalommal biztosítottak konzultációs lehetőséget, áprilistól hét héten át minden kedden este alkalmanként 2-3 órás online eszmecsere folyt arról, ki hol tart, ki hogy van, ki hogyan tud megbirkózni a helyzettel. Ezzel törekedtünk arra, hogy fenntartsuk a Dobbantó tréningek fő fűszerét, a létrejövő közösségben rejlő hajtóerőt.

Sokat jelentett a „hallgatóknak”, hogy az idei folyamatot is egy tapasztalt vállalkozói mentor Novákné Gergely Vera kísérte végig, akihez fordulhattak a szakmai és egyéb problémáikkal.

A járványhelyzet enyhülésére tekintettel a tréning zárónapjait személyesen élhették át a vállalkozó hölgyek. A képzést végül a változások, bizonytalanságok, nehézségek ellenére 11 vállalkozónő fejezte be, ők július 14-én tartották meg prezentációjukat az üzleti tervükről és vehették át a tanúsítványt a képzés sikeres elvégzését megpecsételendő.

Azt gondoljuk, mindannyian, szervezők és résztvevők egyaránt, sokat tanultunk ebből a rendkívüli helyzetből. Köszönet mindenkinek, aki erejét megfeszítve tett a sikerért, és végig kitartott. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy azok a vállalkozónők, akik rugalmasságot és nyitottságot mutatva alkalmazkodni tudtak a megváltozott körülményekhez, olyan készségeiket erősítették, melyekből erőt meríthetnek a jövőben felmerülő kihívások kezelésére.

Jó hír azoknak, akik lemaradtak a Dobbantó tréning tavaszi „fordulójáról”: ősszel indul az újabb csoport. Figyeljék a híreinket, felhívásainkat! Szeretettel várunk mindenkit.

Iroda:
1025 Budapest,
Szépvölgyi út 98. Fsz. 2.

+36-30-564-3331

seed@seed.hu