Fiatal vállalkozók a fenntarthatóságért

Az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája (UNCTAD) 2018. október 22. és 26. között Genfben – a Világ Befektetési Fórum részeként – szervezi meg következő ifjúsági fórumát, Fiatal vállalkozók: A bevonó és fenntartható növekedés motorjai címmel.

Az idei ifjúsági fórumon főleg a fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítését érintő témák kerülnek napirendre, különös tekintettel a fiatalok digitális képességeinek és tárgyalási készségeinek fejlesztésére. A szervezők azt is szeretnék megtudni, hogy milyen gondolatok foglalkoztatják a 18 és 30 év közötti korosztályokat, valamint arra is kíváncsiak, hogy a fiatalok hogyan tudnak globálisan gondolkodni és lokálisan cselekedni.

A 2018-as UNCTAD Ifjúsági Fórum a következő lehetőségeket kínálja a résztvevőknek:

  • vélemény- és tapasztalatcsere, kapcsolatépítés a világ különböző országainak majdani vezetőivel;
  • interaktív párbeszéd a Fenntartható Fejlesztési Célok elérésében érdekelt globális szereplőkkel, amelyek figyelmét a fiatalok rá tudják irányítani a számukra legégetőbb problémákra, és el tudják érni, hogy ezekkel a problémákkal nemzetközi szinten foglalkozzanak;
  • ismeretszerzés az UNCTAD-nak a fiatalokhoz kapcsolódó munkájáról és projektjeiről, eszmecsere arról, hogy miképpen lehet őket még jobban bevonni azokba.

Az UNCTAD történetének első ifjúsági fórumát a 14. Miniszteri Konferencia keretében tartották 2016 júliusában, Kenyában. Az eseményen több mint 70 ország 250 fiatalja vett részt. A Miniszteri Konferencia záró ülésén a fiatalok egy Ifjúsági Nyilatkozatot tettek közzé, amelyben több és jobb állást, színvonalasabb oktatást és felelősebb államot követeltek. Ez a nyilatkozat szerves része lett a Miniszteri Konferencia dokumentumainak.

Az UNCTAD Ifjúsági Fórumra körülbelül 250 olyan 18 és 30 év közötti diákot és fiatal szakembert várnak, akik érdeklődnek a kereskedelem és a fejlesztés ügyei iránt. A jelentkezők közül egy kompetitív folyamat során választják ki a fórum részvevőit.

Jelentkezési határidő: 2018. június 30., délután 5 óra (genfi idő, UTC+2).

A jelentkezéssel kapcsolatos információk ezen a linken érhetők el: unctad.org/meetings/en/SessionalDocuments/osg_youth_2018d02_ToApply_en.pdf

Az eseményen részt venni szándékozók az unctadyouth@unctad.org címen érdeklődhetnek a további részletek felől.

Iroda:
1025 Budapest,
Szépvölgyi út 98. Fsz. 2.

+36-30-564-3331

seed@seed.hu