Ismét lehet jelentkezni a 12 napos Dobbantó tréningre!

A Budapest Bank 2010-ben indította el a „Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” programját, amelynek a kezdetektől képzési partnere a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány.  A Dobbantó Program egyik legfontosabb eleme a 12 napos kompetenciafejlesztő tréning, ami az elmúlt kilenc évben közel négyszáz női vállalkozónak segített elindítani és fellendíteni meglévő cégét.

Miért érdemes jelentkezni a tréningre?
A Budapest Bank és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány által indított Dobbantó tréning célja, hogy felvértezze a résztvevőket azokkal az ismeretekkel, amelyek birtokában tervszerűen, tudatosan indíthatják el, és működtethetik vállalkozásukat, így magabiztosabban állhatnak helyt az üzleti világban.
A 12 napos Dobbantó tréning során a program tapasztalt trénereitől tanulhatnak többek között a vállalatok pénzügyeiről, marketingjéről, menedzsmentjéről, továbbá vállalkozásukkal kapcsolatos testreszabott tanácsokat is kaphatnak. A képzés végén a résztvevők elkészítik saját üzleti tervüket, amely jelentős mértékben növeli az indítandó vagy fejlesztendő vállalkozás sikerét, illetve elősegíti annak pénzügyi forrásteremtését.
A korábbi tréningek tapasztalataira építve, a vállalkozónők folyamatosan változó igényeihez alkalmazkodva az új képzésben kiemelt figyelmet fordítunk a prezentációs technikák, valamint a digitális kompetencia fejlesztésére is. A tananyagok hatékony elsajátítását wiki alapú online tudásbázisunk teszi még hatékonyabbá.

Mi várható tréning során?
A Dobbantó tréning egy olyan intenzív, zárt csoportos kompetenciafejlesztő program, amely 20 vállalkozónő számára biztosítja a vállalkozásuk elindításához, fellendítéséhez, vagy újrastrukturálásához szükséges szakmai ismereteket, kompetenciákat és szemléletet.  A képzés ötvözi a csoportmunkák segítségével elért „egymástól tanulást”, a trénerek által leadott, és az online rendszerben elérhető tananyagok által biztosított elméleti felkészítéssel, illetve a gyakorlati feladatok megoldásán és prezentálásán keresztül elért tapasztalati tanulással. Az előadásokat a vállalkozásfejlesztés területén elismert trénerek tartják. A tréning során a résztvevőknek el kell készíteniük (tervezett) vállalkozásuk üzleti modelljét és üzleti tervét, melyet a csoport előtt az általuk választott formában prezentálnak a képzés utolsó két napján.

Időpontok és a képzések tartalma
Idén először a tréning pénteki és szombati napokon zajlik, péntekenként 9-től 17 óráig, szombatonként pedig 9-től 16 óráig. Az ettől eltérő időpontokat külön jelezzük.
A 2019. március 29-én kezdődő tréningsorozat tematikája:

2019. március 29-30.                    Ismerkedés, a bizalom megalapozása, a vállalkozói készségek fejlesztése
2019. április 5-6.                           Kisvállalkozói pénzügyek, tervezés, adózás, finanszírozás
2019. április 12-13.                       Marketing, online marketing
2019. április 26-27.                       Vállalkozások menedzsmentje, Prezentációs technikák
2019. május 3-4.                           Vállalkozások menedzsmentje, felkészítés prezentációra
2019. május 10-11.                       Üzleti tervek prezentációja és zárás

Trénereink
Potápi Rita, a SEED külső szakértője, tanácsadó, tréner, közszolgálati-menedzser szakértő
Balázs Tibor, a SEED Alapítvány módszertani szakértője, korábbi ügyvezetője és kurátora, tanácsadó, tréner, mérnök, tanár, közgazdász
Györfi Gyula, főállásban vidéki közgazdász. Tréner, oktató és tanácsadó
dr.Soltész Anikó, a SEED Alapítvány korábbi ügyvezetője és kuratóriumi elnöke, vállalkozás-fejlesztési szakértő
dr. Németh Zoltán (DrPrezi) Enetha Learning Kft., tudásmenedzsment igazgató, prezentációs szakértő
Szabó Szilvia, Tailor Marketing&Training ügyvezető igazgató, The Impacter marketingvezető, Responsible Innovation Summit nemzetközi konferencia társalapító

A képzés során a Budapest Bank szakembere is előadást tart egy alkalommal a kisvállalkozói pénzügyekről és hitellehetőségekről.

A jelentkezés menete:

Jelentkezés
A képzésre pályázni az ezen linken elérhető kérdőív kitöltésével lehet.
Jelentkezési határidő: 2019. március 14.

A kiválasztás folyamata
A pályázatok elbírálásakor nem a pályázatok beérkezésének sorrendjét vesszük figyelembe! A kiválasztás során a vállalkozási ötlet életképességét, átgondoltságát, valamint a program és a vállalkozói lét iránti elkötelezettséget is vizsgáljuk. Utóbbi alatt azt is értjük, hogy a jelentkező vállalja, hogy legfeljebb egy napot hiányzik a képzésről, és akkor is csak nagyon indokolt esetben. Kérjük, hogy ezeket a döntést elősegítő — és a csoportba való bekerülés esélyét növelő — információkat feltétlenül ossza meg velünk a jelentkezési lap megfelelő pontjában.
2019. március 20-án minden pályázónak küldünk visszajelzést, bekerült-e a most induló csoport tagjai közé. Tehát eddig az időpontig, kérjük, hogy hagyják szabadon a képzési napokat, illetve ha valakinek van főállása is, intézzen előre ezekre a dátumokra feltételesen szabadságot.

A képzés díja
A képzés költségeihez jelképes 40.000 forint hozzájárulást kérünk, a tréning további költségeit a Budapest Bank finanszírozza Dobbantó Programján keresztül. (A képzés piaci ára kb. 300.000 forint.) A jelentkezések kiértékelése után — amelyről e-mail értesítést küldünk — az önrészt a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány 11702036-20721866 számú bankszámlájára kérjük átutalni, a számlát pedig az első képzési napon adjuk át.
A jelentkezés a részvételi díj átutalásával válik véglegessé. Kérjük, amennyiben a bankszámla tulajdonosából nem derül ki, hogy ki a résztvevő, úgy azt a nevet és adószámot adják meg az átutalás/befizetés közlemény rovatában, aki a képzés önköltségi díját viselni fogja. Számlát a képzésben résztvevő személy nevére vagy a képzés díját viselő/elszámoló vállalkozás nevére tudjuk kiállítani. A számla kiállítása nem jelenti a képzés költségének automatikus elszámolhatóságát, ezért kérjük, hogy e tárgyban körültekintően járjanak el! Az átutalt önköltséget lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni!

A képzés helyszíne
MEMO, 1077 Budapest, Wesselényi u. 73.

További információ
A felmerülő kérdésekre szívesen válaszolunk:
Fábián Ágnes: afabian@seed.hu

Iroda:
1025 Budapest,
Szépvölgyi út 98. Fsz. 2.

+36-30-564-3331

seed@seed.hu