Jelentkezz a Tudatos pályázati forrásbevonás workshopra!

Pályázati forrást szeretnél, de elvesztél a lehetőségek tengerében? 

A Tudatos pályázati forrásbevonás workshopunk segít eligazodni.

Időpont: 

Elindult a „pályázati dömping”, a 2022-ben elérhető, vállalkozásokat támogató első pályázatok hamarosan megnyílnak. Ideális esetben egy támogatási kérelem akkor sikeres, ha annak feltételei és elvárásai teljes mértékben illeszkednek a vállalkozás pályázat megvalósítási időszakára eső fejlesztési céljaihoz.

Ismerősen csenghetnek számodra is a következő mondatok azoktól, aki jutottak már pályázati forráshoz:

 • Most mi lesz? Hogyan tudom a bevételeket előteremteni, amit a pályázatban vállaltam?
 • Hogyan tudom megtartani a munkatársakat, mivel motiváljam őket?
 • Mi lesz, ha nem tudom elérni a vevőket, nem tudom hozni azt a forgalmat, amire az egész pályázatot alapoztam?
 • A fedezetként nyújtott ingatlant meg tudom-e tartani? Mi lesz, ha nem a tervek szerint valósul meg a projekt, elárverezhetik a fedelet a családom feje fölül?

Ahhoz, hogy ne teherként nehezedjen rád a beérkező forrás, fontos, hogy azok teljes mértékben az üzleti céljaidat szolgálják.

És innen indul a valódi pályázati előkészítés: a célok megfogalmazásával, a lehetőségek, a saját források, a projekt által elvárható eredmények azonosításával. Ha ez megvan, akkor jöhet a forrástervezés.

De mire figyeljek?

 • Honnan tudom meg, hogy vállalkozásom pályázhat-e, egyáltalán érdemes-e pályáznia az elvárt kritériumok alapján egy megjelent felhívásra?
 • Mit takar a pályázati szakzsargon, mi rejlik az elvárt szakmai tartalom, a kötelező és választható tevékenységek, az önálló vagy társítottan igénybe vehető tevékenységek mögött?
 • Mi a különbség a vissza nem térítendő, a visszatérítendő és a feltételesen vissza nem térítendő támogatás fogalmai között? Mi számít bele az önerő összegébe és hogyan kell a projektre fordítani azt?
 • Mikor, hogyan, kinek és milyen beszámolási kötelezettségek társulnak pályázati forrás elnyeréséhez? Mit jelent az indikátor és a mérföldkő?

A Tudatos pályázati forrásbevonás című workshop célja:

 • segítséget adni a megfelelő pályázati felhívás azonosításához, annak értelmezéséhez,
 • a vállalkozás tényleges fejlesztési céljainak és a pályázati felhívás céljainak összehangolása, a megvalósítandó tevékenységek elszámolhatóságának biztosítása,
 • a pályázati adminisztráció, elektronikus felület használatának áttekintése.

A workshop felvezető előadását a vállalkozásfejlesztési pályázatokat kiíró szakpolitikai felelős, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Vállalkozásfejlesztési Főosztályának képviselője tartja, aki összefoglalja az aktuálisan elérhető pályázatokat.

A workshop online valósul meg, időpontja: 2022. , jelentkezési határidő: 2022.

Tréner: Vilmányi Rita, a SEED Alapítvány pénzügyi vezetője, pénzügyi tervezés trénere, pályázati menedzser

A részletes tematika és a jelentkezési felület az alábbi linken érhető el:
https://seed.hu/node/1960

Iroda:
1025 Budapest,
Szépvölgyi út 98. Fsz. 2.

+36-30-564-3331

seed@seed.hu