Keressük 2019 tudásbarát vállalkozásait

Egy vállalkozás versenyképessége szempontjából rendkívül fontos érték a cégnél felhalmozott tudás gondos megőrzése, hatékony továbbadása a fiatalabb nemzedékeknek, legyen szó generációváltó családi vállalkozásokról vagy szakmán belüli tudás- és tapasztalatátadásról. Magyarországon ez a folyamat egyelőre gyerekcipőben jár. Ezért döntött úgy a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány, valamint a Tehetség és Tudás Központ Alapítvány (TTKA), hogy Magyarországon először pályázatot hirdet „Generációk közötti tudásátadás a szervezetekben – jó gyakorlatok” címmel. A pályázat győztesei elnyerik a „Tudásbarát szervezet 2019” – elismerést.

A pályázatot kiíró szervezetek arra szeretnék ösztönözni a kis-, közepes és nagyvállalatokat, hogy vessenek egy pillantást a működésükre, nézzék meg, milyen szinten van jelen a szervezetben a tudásátadás, és törekedjenek a tudásátadás szervezett keretek között történő megvalósítására.

 

Miért érdemes pályázni a „Tudásbarát  szervezet 2019” díjra?

  • A „Tudásbarát szervezet 2019” díj nyertesei használhatják a külső és belső vállalati kommunikációban a titulust, ami ebben a munkaerőhiányos időszakban segíti a vállalkozást régi munkatársai megtartásában, illetve új munkaerő magához vonzásában („employer branding”).
  • A vállalkozás egy teljesen új, fontos területen az elsők között jelenik meg (brandépítés).
  • A pályázaton induló szervezetek a pályázat megírása során áttekintik a tudásátadásra irányuló vállalati stratégiájukat, és átgondolják annak beépítési lehetőségét a szervezeti kultúrába.
  • A pályázat megírása segít áttekinteni és megérteni a szervezeten belül együtt dolgozó generációk közötti együttműködés fontosságát, ami hatással van a vállalat fejlődésére, a munkaerő megtartására.

 

Pályázni a következő három kategóriában lehet

  1. A vállalaton belüli tudásátadás eszközei, folyamata, tudásbrókerek a cégen belül.
  2. A tudásmegosztás digitális eszközei, módszerei.
  3. Klasszikus generációváltás, illetve szakmák átadása generációk között.

Egy pályázó több kategóriában is adhat be pályázatot. A pályázat kiíróit nemcsak a tudásátadás kész rendszerei, keretei érdeklik, hanem azok is, amelyek még  kiépülőben vannak.

A pályázati kiírás a https://tudasbaratszervezet.ttk.seed.hu oldalon tekinthető meg.

Beküldési határidő: 2019. október 21. (hétfő)

Megjelent cikk itt olvasható: Először pályázhatnak a hazai kkv-k erre a címre

 

Iroda:
1025 Budapest,
Szépvölgyi út 98. Fsz. 2.

+36-30-564-3331

seed@seed.hu