Kurázsi Konzorcium workshop-sorozat -július 7. 16:00-17:30 – ” Hogyan készítsünk utódlási tervet?”

Generációváltásban nincs nyári szünet – nyárindító workshopok útravaló gondolatokkal

 

Július 7-én zárul a Kurázsi Konzorcium nyárindító workshop-sorozata.

Az első alkalommal két olyan jógyakorlatot ismerhettünk meg a Roland Divatház és a Zsiráf Kreatív Ügynökség példáján keresztül arról, MIKORTÓL ÉRDEMES BEVONNI A LEENDŐ ÁTVEVŐKET a cég működésébe.

Videó itt: Kurazsi Konzorcium Workshop – Mikortól érdemes bevonni az utódokat a cég életébe? – YouTube

A második alkalommal arról hallhattunk példákat a Rudas Holding, a Bringóhintó Kft. és a Rácz Consulting tulajdonosaitól arról, HOGYAN ALAKÍTSUK KI GYERMEKEINKBEN A TULAJDONOSI SZEMLÉLETET akkor is, ha a családi vállalkozás operatív vezetésében nem kívánnak részt venni.

Videó itt: Kurazsi Konzorcium Workshop 2021 – A tulajdonosi szemlélet kialakítása – YouTube

E heti téma:

HOGYAN KÉSZÍTSÜNK UTÓDLÁSI TERVET? Jogi szakértői előadás az utódlási terv tartalmáról, lépéseiről

Akár családon kívül, akár családon belül tervezi az alapító tulajdonos a cég továbbadását, legalább 3-5 éves gondos előkészítés szükséges a sikeres generációváltáshoz. Ennek nem csak a családi viszonyok tisztázása, céghez fűződő kapcsolatok átbeszélése, elfogadása szükséges a családtagok által, de a szükséges jogi keretek megalkotása is.

Meghívott jogi szakértő:

dr. Parragi Edina irodavezető ügyvéd, az MPK Partners Ügyvédi Társulás alapító tagja.

A workshop időpontja:

2021. július 7., szerda, 16:00-17:30.

Az előadóról:

Parragi Edina szerteágazó szakterületeinek egyike a családi vállalkozások utódlástervezése. 2019-ben a Világgazdaságban megjelent publikációjában így vélekedik az utódlástervezés fontosságáról:

„A családi vállalkozások tulajdonosainak feltétlenül szükséges lenne felkészülniük arra, hogy tudatosan, átgondoltan, folyamatosan és szabályozottan adják át az általuk fáradságos munkával megteremtett értékeket.

Nem arra ösztönzöm a családi vállalkozások tulajdonosait, vezetőit, hogy halálukra készülve idő előtt adják fel és adják át utódaiknak azt, amit egy élet alatt megteremtettek, hanem arra, hogy a jog eszközeit is felhasználva adják át, „örökítsék tovább” értékes tudásukat. Mindez magában fogalja saját szakmájuk kiemelkedő ismeretét és cégük működtetésének ismeretanyagát is. Meggyőződésem, hogy ha az új generáció tagjai a modern elméleti és gyakorlati ismeretanyagot az előző generáció átörökített értékeivel és belső tudásával ötvözni tudják, úgy a családi vállalkozások generációkon keresztül sikerre ítéltetnek. A családi vállalkozások sikeres utódlástervezése, fokozatos és eredményes megvalósítása lehetőséget és biztos alapot teremt a társadalom és a gazdaság számára egyaránt.” (Forrás: Családi vállalkozások utódlástervezéséről szóló cikk a Világgazdaságban – MPK Partners : MPK Partners (mpk-partners.com)

A workshopon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztráció itt: https://form.jotform.com/211812090900343

Jelentkezési határidő: 2021. július 7. 12:00

Iroda:
1025 Budapest,
Szépvölgyi út 98. Fsz. 2.

+36-30-564-3331

seed@seed.hu