Mit tehet, ha rendelkezni akar az SZJA 1+1%-ról?

A SEED Alapítvány nevében segítünk megválaszolni ezt a kérdést!

Az Alapítványunk minden erőforrását a kisvállalkozások, a női vállalkozók, az esélyegyenlőség és a fenntartható fejlődés szolgálatába állítja évről évre. Bővebb információk rólunk: www.seed.hu (hivatalos nevünk: Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány)

Adószámunk: 19014812-2-41

Szerepelünk a NAV kedvezményezettek listáján, jogosultak vagyunk felajánlásokat fogadni.

Megkeresésünkkel arra biztatjuk, hogy Ön is segítse a személyi jövedelemadója 1%-nak, részünkre történő felajánlásával, a – már közel három évtizede tartó – közérdekű tevékenységünk fenntartását és kibővítését.

Kérjük, hogy olvassa végig és fontolja meg az alábbiakban leírt, általános tájékoztatónkat, melyet abból a célból készítettünk, hogy a civil szektornak felajánlható személyi jövedelemadó minél nagyobb része szolgáljon civil társadalmi célokat!

A rendelkezni jogosult adózók 2018-ban ismét dönthetnek a személyi jövedelemadójuk (továbbiakban SZJA) 1+1%-áról, hogy mely civil célokat segítenek anyagi forrásokhoz, kinek a munkáját támogatják. A rendelkezési lehetőség és a nyilatkozat megtétele igazodik a bevallási határidőkhöz (Most a 2017 évi SZJA bevallása és rendelkezése történik).

Azok az adózók, akiknek legkésőbb 2018. február 26-ig kell benyújtaniuk SZJA bevallásukat a NAV felé, azok szinte kivétel nélkül rendelkeznek elektronikus ügyfélkapu jogosultsággal, így nagyon egyszerűen nyilatkozhatnak az elektronikus bevallásban az SZJA 1+1% felajánlásáról. Jó hír: ha bármilyen okból nem kerülne sor a rendelkezésre, akkor utólagosan a 17EGYSZA jelű, önálló nyomtatványon nyilatkozni lehet 2018. május 22-ig, a végleges SZJA bevallási határidőig.

Azoknak az adózóknak, akiknek a bevallási határidejük 2018. május 22-e, azoknak több lehetőségük is van, elektronikus vagy postai úton rendelkezhetnek az SZJA 1+1%-uk sorsáról.

Akiknek van ügyfélkapu használati jogosultsága, azok többféle módon nyilatkozhatnak:

Könyvelő közreműködése esetén még egyszerűbb a dolog, de akkor ne felejtsék el, közölni vele a kedvezményezett szervezet adószámát!

A mi adószámunk: 19014812-2-41

Akik nem rendelkeznek ügyfélkapuval, március 15-ig telefonon vagy elektronikus úton kérhetik, hogy a NAV a bevallási tervezetet papíralapon, postán küldje el számukra. Amennyiben nem kérik március 15-ig a postázást, akkor adóbevallási tervezetüket már csak személyesen, a NAV ügyfélszolgálatán tekinthetik meg. Az SZJA 1%-át ez esetben is felajánlhatják civil célokra. Kérjük, hogy gondosan töltsék ki mellékelt nyomtatványt , amelyet 2018. május 22-ig juttathatnak el az adóhivatalhoz postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

Hogy megkönnyítsük az eligazodást az elektronikus és nem elektronikus rendszerek közt, készítettünk egy leírást, hogy “mikor, hova kell kattintanti”. A leírást az Alapítvány nyilvános tudásbázis oldalán lehet megtalálni, ide kattintva.

Lehet, hogy nem minket tisztelnek meg azzal, hogy a számunkra ajánlják fel az SZJA 1%-át, ez esetben arra kérjük Önöket, hogy feltétlenül rendelkezzenek az adójukról valamely jogosult civil szervezet számára!

Köszönjük megtisztelő figyelmüket.

Külön köszönet azoknak, akik támogatásukkal esélyt teremtenek a vállalkozást tervezőknek, vállalkozást indítóknak!

A SEED csapata

17egysza

Iroda:
1025 Budapest,
Szépvölgyi út 98. Fsz. 2.

+36-30-564-3331

seed@seed.hu