Nyáron sem szünetel a személyes mentorprogram

A mentoráltak interjúztatásával, kiválasztásával folytatódott augusztus 12-én a Személyes Vállalkozói Mentorprogram. A kiválasztással megbízott szakértők örömmel tapasztalták, hogy mennyire elkötelezettek és nyitottak a jelentkezők.

A weboldal-fejlesztőtől a megváltozott munkaképességűeket a nyílt munkaerő-piacra visszavezető vállalkozáson át a szín- és stílustanácsadóig a legkülönfélébb profilú vállalkozások vettek részt az augusztus 12-i interjúztatáson. Mindenki vállalkozóként képzeli el a jövőjét, s azért is jelentkezett a programba, hogy egy tapasztalt vállalkozó segítségével próbáljon meg továbblépni, fejlődni, növekedni a piacon. A többség a vállalkozása megismertetését, vagy más szóval a brand építését, megerősítését tartja fontos lépésnek a siker felé vezető úton. Az ügyfélszerzés tudományát is szeretnék elsajátítani a majdani mentortól.

A jelentkezők üdvözölték azt a tényt, hogy a mentorral együtt felállítanak egy fejlődési tervet, majd a folyamat végén megnézik, hogy abból mennyit sikerült elérni. Azaz, a mérhetőség valamennyiük számára lényeges mozzanata a programnak.

Arra  a kérdésre, hogy szerintük milyen a jó mentor, sokféle válasz, meghatározás született. A jó mentor ezek szerint nagy tudású, de szerény, határozott és következetes, nem hagyja elúszni a mentoráltat, azaz képes keretek közé szorítani a tennivalókat, nagyon tapasztalt, üzleti szemléletű, és jó kapcsolatépítő.

A jelentkezők közül többen is küzdenek önbizalom-problémákkal, a mentornak tehát- s ezt már mi tesszük hozzá – nagyon érzékenynek kell lennie erre a tényezőre: fontos, hogy empátiával, megértéssel, türelemmel közeledjen a mentoráltakhoz. Ez azonban nem jelent puhaságot, túlzott engedékenységet, amit maguk a mentoráltak sem szeretnék.

A programba való  jelentkezés folyamatos, továbbra is várjuk mentorok és mentoráltak regisztrációját a www.vallalkozztudatosan.hu oldalon. Olyan vállalkozók jelentkezésére számítunk, akik már elindították a vállalkozásukat, el is jutottak valameddig, de megtorpantak, és szeretnék felismerni és leküzdeni a megtorpanás okait. Az elkötelezett vállalkozók ingyen kaphatnak segítséget tapasztalt vállalkozótársaiktól, sőt 25 órában térítésmentesen speciális (jog, pénzügy, marketing stb.) tanácsadásra is jogosultak a mentorálási folyamat során.

 

Iroda:
1025 Budapest,
Szépvölgyi út 98. Fsz. 2.

+36-30-564-3331

seed@seed.hu