Online Vállalkozói Fórum – Gondolatok visszavonuló alapító tulajdonosok tollából – miért olyan nehéz az elszakadás? 2020.11.19.

Online Vállalkozói Fórum – Egy szakértő, egy vállalkozó, egy téma, 1 óra

A következő szakmai beszélgetés időpontja:
2020. november 19., csütörtök, 17:30-19:00.

A beszélgetőpartnerek:

  • dr. Berendi Péter, a Roland Divatház alapító tulajdonosa,
  • id. Vida Péter, a Vida Borbirtok alapító tulajdonosa,

Moderátor:

  • Rácz Erzsébet, generációváltás stratégiai tanácsadó

Meglepetésvendégek:

  • Bemutatkoznak a jövő alapító tulajdonosai: a JAM Innovációs Nap középiskolás diákvállalkozási csapatai

A téma:

Gondolatok visszavonuló alapító tulajdonosok tollából – miért olyan nehéz az elszakadás?

Részletes téma:

  • “Több pénzt szeretnék keresni. Szeretnék megszabadulni kellemetlen főnökömtől. Érzek magamba elég fizikai erőt, mert gondolom, hogy egy vállalkozó 14-16 órát is dolgozik.  Van fantáziám és felkészültségem, tűröm a stresszt, van konkrét üzleti tervem. Mint alkalmazott tulajdonképpen ilyen gondolataim már voltak, de helyettem oldották meg, esetleg a segítségemet kérték, de végülis irányítás mellett dolgoztam……Hiába akartam valami újat, nem volt lehetőségem. DE MOST bebizonyítom……Az a tény, hogy mindent ÉN döntök el, óriási lehetőségeket rejt magában, de éppen olyan veszélyes is lehet, mintha körültekintés nélkül a mélybe ugranék.”  (dr. Berendi Péter)
  • “Középiskolai éveimben családunk 600 négyszögöl területet vásárolt a Baktában, azon a nagyszerű helyen, ahol a régi értékrendet képviselő világban soha nem lehetett birtokot venni, csak örökölni. Mivel én tanultam szőlészetet, ezért elsősorban az én, és testvéreim feladata volt művelni a szőlőt. Elhatároztam, hogy a helyi borversenyen benevezem a család kadarka borát, édesapám nevén, persze ezt úgy tettem, hogy senki se tudja. Az egyik vasárnap reggelén édesapám a helyi újságot olvassa, és nagy betűkkel hozzák, hogy az első helyen végzett Vida Sándor kadarkája. Apám nagyon szigorú ember volt, de akkor megcsillant a könny a szemében. Magához ölelt és azt mondta: “Meglátod, még ezt az Úr meghálálja”. Ez a szülői gondolat ismét megerősített abban, hogy a borral érdemes foglalkozni.” (id. Vida Péter)

A fórumon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Jelentkezési határidő: 2020. november 19. 12:00

 

Iroda:
1025 Budapest,
Szépvölgyi út 98. Fsz. 2.

+36-30-564-3331

seed@seed.hu