Piacszerzés és -megtartás országhatáron kívül. Hogyan kezeljük külpiaci üzleti kapcsolatainkat, ha a célpiacunk megroppan? – Tudásmegosztó esemény az Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében

Egy vállalkozás fejlődésének, szintlépésének egy fontos állomása, amikor a helyi, regionális környezetből kilépve országos lefedéssel, sőt, országhatárt átlépve nyújtja szolgáltatását, árulja termékét, alakítja ki üzleti kapcsolatait.

Azonban mi a teendő akkor, ha külpiaci kapcsolatainkat megrázza a nemzetközi gazdaságpolitika? Hogyan kezeljük a partnereink szintjén az államközi konfliktusokat?

Az orosz-ukrán háború ilyen kérdések elé állította azokat a Magyarországon működő cégeket, amelyek például határhoz közeli működési területük révén eddig állandó üzleti kapcsolatban álltak ukrán és/vagy orosz vállalkozásokkal.

A Tudásmegosztó eseményen egy vállalkozó, egy szakértő és egy diplomata szemüvegén keresztül nézzük meg a teendőket, lehetőségeket.

3 megközelítésben kérünk tanácsot, várunk tapasztalatot: egyrészt a vállalkozói gyakorlat oldaláról, mit tett és mit tervez tenni az a vállalkozó, akinek egyre lapuló pénztárcáján, és a kreativitását nap mint nap próbára téve érződik a háború hatása.

Másrészt a határmenti üzleti együttműködéseket támogató programok tapasztalatai révén, ahol gyakori vállalkozói kérdések és válaszok gyűlnek össze egységes képviseletté formálódva.

Harmadrészt a diplomácia oldaláról tekintve rá a helyzetre, azaz hogyan tudunk a gazdaságdiplomácia eszközeivel ügyesen talpon maradni és fenntartani gazdasági kapcsolatainkat, remélve, hogy a háború végével visszaállhat az üzletmenet diplomáciai sérelmek nélkül.

Az előadásokat követő kellemes hangulatú állófogadás alkalmat nyújt egymás tapasztalatainak megosztására, a szakértők felé kérdések megfogalmazására és a kapcsolatépítésre.

Időpont: 2022. június 8. 9:30-13:00
(13:00-15:00 óra között zártkörű Mentor Klubbal folytatódik az esemény)

Helyszín: The Photo Studio, 4400 Nyíregyháza, Kálvin tér 5.

A helyszín tulajdonosa Dallos Kitti, aki maga is az Országos Vállalkozói Mentorprogramban lépett szintet mentora, Tóth Andrea segítségével.

A nap háziasszonyai: Tóth Andrea, vállalkozó, mentor és Dallos Kitti, vállalkozó, mentorált

Részletes program:

9:30-10:00    Megérkezés

10:00-10:15    Köszöntő előadásHunyadi László, főosztályvezető, Vállalkozásfejlesztési Főosztály, Innovációs és Technológiai Minisztérium

10:15-11:15    Moderált beszélgetés, melynek résztvevői:

                            Csizmadia Alexandra, külgazdasági attasé, Ukrajna, Ungvár
                                  http://exporthungary.gov.hu/kulgazdasagi-attasek?ukrajna-ungvar

                            Hargitainé Tolnai Andrea, PRIMOM Alapítvány, Enterprise Europe
                              Network pont http://primom.hu/

                            Tóth Andrea, Atindrea-X Kft., tulajdonos, ügyvezető

                            Moderátor: Varga Szilvia Edit, szakértő, SEED Alapítvány

11:15-11:35       A személyre szabott vállalkozói információ – a vali.hu oldal bemutatása, a kapcsolódó támogatási lehetősekkel – dr. Billo Kármen, projektvezető, IFKA

11:35-11:50       Lépj szintet a vállalkozásoddal! – Az Országos Vállalkozói Mentorprogram 2022. évi programsorozatának bemutatása – Lakatosné Lukács Zsuzsanna, ügyvezető igazgató, SEED Alapítvány

12:00-13:00    Ebéd, mint az étkezés, a kapcsolatépítés, kérdezés, tapasztalat megosztás ideje

13:00-15:00    Mentor Klub

Az esemény zártkörű, kizárólag a Személyes Vállalkozói Mentorálás alprojekt mentorai számára meghirdetett esemény

A rendezvényen a részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött, melyet itt lehet megtenni 2022. június 5-ig:

A belépéshez szükséges linket a regisztrált vendégek május 23-án, hétfőn fogják megkapni a regisztrációkor megadott e-mail címükre.


Kapcsolat: mentorprogram@seed.hu

SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány
www.seed.hu

Iroda:
1025 Budapest,
Szépvölgyi út 98. Fsz. 2.

+36-30-564-3331

seed@seed.hu