SME Public Procurement survey 2018 – közreműködés kérése

Tisztelt Vállalkozók!

Kérjük, hogy a saját közbeszerzési tapasztalataikra vonatkozó kérdőív kitöltésével segítsék az Európai Bizottság SME Envoys Network munkáját.
Szíves segítségüket előre is köszönjük!

 

Tisztelt Címzettek!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Vállalkozásfejlesztési Főosztálya, mint a magyar KKV Követ részéről kérjük szíves közreműködésüket az alábbiakban.

Az Európai Bizottság 2011 májusában azért állította fel a kis- és középvállalkozások követeinek hálózatát (SME Envoys Network), hogy a kisvállalkozói intézkedéscsomag (SBA) tagállami végrehajtását nyomon kövesse, továbbá kommunikáció alakuljon ki a tagállami döntéshozó szervek, az uniós intézmények és a kkv-k között, biztosítva, hogy a vállalkozókat érintő konkrét problémák a nemzeti követeken keresztül eljussanak az Európai Unió szintjére.

Az SME Envoys Network belga követe, Didier Kinet és munkatársai egy olyan jelentés elkészítésén dolgoznak, amelyben felmérik, hogy milyen kihívásokkal szembesülnek a kkv-k, illetve a közbeszerzési ügyintézők a közbeszerzési eljárások során, milyen gyakorlati problémákkal találkoznak, hogyan segíthetik a kkv-k részvételét a közbeszerzési eljárásokban, illetve mennyivel egyszerűsödött a közbeszerzési eljárás a közbeszerzésről szóló az Európai Parlament és a Tanács 2014/24/EU irányelve tagállami átültetése következtében. A jelentés ajánlatkérőknek, közbeszerzéseket lebonyolító szakembereknek, illetve vállalkozásoknak készített kérdőívekre adott válaszok alapján kerül összeállításra.

Ezen kérdőív kitöltésében tisztelettel kérjük az Önök közreműködését.

A https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/SME_Public_Procurement_survey_2018 linken megtalálják az ajánlatkérőknek szóló angol nyelvű kérdőívet, illetve a https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/SME_Public_Procurement_related_organisations linken a vállalkozások és képviselő szervezeteik tölthetik ki a kérdőívet.

A kérdőívek kitöltésében az alábbi, magyar nyelvű dokumentumok adnak segítséget:

Ajánlatkérők számára

Vállalkozások és képviselő szervezeteik részére

A kérdőív kitöltésére, további észrevételeik, javaslataik megtételére legkésőbb szeptember 14-ig van lehetőségük.

A kérdőív kitöltése után várjuk szíves visszajelzésüket a felmérésben való részvételükről a fanni.bondor@itm.gov.hu e-mail címre.

Segítő együttműködésüket előre is köszönjük!

 

Iroda:
1025 Budapest,
Szépvölgyi út 98. Fsz. 2.

+36-30-564-3331

seed@seed.hu