Toborzórendezvény Szekszárdon

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram Személyes Vállalkozói Mentorálás alprojektjének keretében a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány március 27-én Szekszárdon tartotta meg második toborzórendezvényét. Az eseményre a megyeszékhelyen kívül Bonyhádról és Pécsről is érkeztek érdeklődők.

A rendezvényen Danics Ágnes, a SEED Alapítvány szakmai felelőse részletesen ismertette a Személyes Vállalkozói Mentorprogrammal kapcsolatos tudnivalókat. Hangsúlyozta, hogy a programban a mentoráltak ingyen vehetnek részt, de határozottan el kell köteleződniük a 9-12 hónapos folyamat mellett, és a siker érdekében, ami az ő vállalkozásuk sikerét jelenti, időt és energiát kell áldozniuk a programra.

A résztvevők főleg a kiválasztás feltételeiről, a mentorok és a mentoráltak „összeillesztésének” mikéntjéről, a mentorálási folyamat elemeiről kérdezték a SEED munkatársát.

Sok szó esett arról, hogy a genrációváltó családi vállalkozásokat hogyan segíti a program, ugyanis a résztvevők között volt olyan cég, amelynél aktuális ez a probléma. A hallgatóság elégedetten konstatálta, hogy ilyen esetben a mentor olyan vállalkozó lesz, aki már sikeresen megoldotta vállalkozása utódlását.

Arra a kérdésre, hogy a résztvevők szerint milyennek kellene lennie a jó mentornak, a következő válaszok érkeztek: nyitottnak, empatikusnak, pozitívnak. Azt is hangsúlyozták a megszólalók, hogy nagyon fontos, hogy a mentor jól tudjon kérdezni, és a habitusa ne különbözzön nagyon a mentorált habitusától.

A résztvevők a program egyik legnagyobb hozadékának a kapcsolati hálójuk lehetséges bővülését tartották, s ennek jegyében az esemény szünetében élénk, részben üzleti jellegű, megbeszéléseket folytattak egymással.

Iroda:
1025 Budapest,
Szépvölgyi út 98. Fsz. 2.

+36-30-564-3331

seed@seed.hu