Pénz7

Pénz7
Ossza meg tapasztalatait érdeklődő diákokkal

Magyarországon az idén − 2019. február 25. és március 1. között − immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Pénz7. Ez a kezdeményezés Európa-szerte – European Money Week − mintegy 30 országban hívja fel a figyelmet a pénzzel való tudatos gazdálkodás fontosságára. Az elmúlt években a pénzügyi tudatosság mellett vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése is helyet kapott a programban. A pénzügyi témák kapcsán banki, a vállalkozói témák kapcsán pedig vállalkozói önkéntesek jelentkezését várják a szervezők.

Az elmúlt évben több mint 100 vállalkozói önkéntes csatlakozott a programhoz, azonban így sem voltak elegen ahhoz, hogy eljussanak valamennyi, a  programhoz csatlakozó, vállalkozói önkénteseket váró iskolába. Bízunk benne, hogy az ön jelentkezésével ezt a hiányt pótolni tudjuk a 2019-es Pénz7-en.

A gazdálkodási téma feldolgozására három tanórában kerül sor. Az órákat gyakorló pedagógusok tartják meghatározott tematika mentén az általános iskolák 7. és 8. osztályos tanulói, valamint középiskolások számára.

Az idei témahét témája: problémafelismerés és –kezelés, illetve üzleti ötlet.

A vállalkozói önkéntesek segítségét egy-egy iskolában a 3. órákba való bekapcsolódásban kérjük, egy általuk választott intézményben. Azt szeretnénk, ha a meghívott vállalkozók az iskolai foglalkozásokon elsősorban a vállalkozóvá válás mibenlétéről, eddigi eredményeiről, legfontosabb mérföldköveiről stb. beszélnének, amellett hogy mesélnek egyéni sikereikről, tapasztalataikról.

A vállalkozói önkéntes és az iskola, illetve a diákok eredményes találkozásához, a sikeres felkészüléséhez a Junior Achievement Magyarország minden támogatást megad (elektronikus felkészítő anyag, bemutató óráról készített kisfilmek).

Kérjük, hogy amennyiben a kezdeményezés felkeltette az érdeklődését, és szeretne önkéntesként csatlakozni, jelezze nekünk a következő elérhetőségek valamelyikén: penz7@ejam.hu; a Junior Achievement Magyarország központi telefonszámán: +36-30/996-0359. Közvetlen regisztráció is lehetséges a Pénz7 oldalán a 73697-es kóddal.

Várjuk jelentkezését!

 

Videó itt tekinthető meg!

Pénz7 vállalkozói önkéntes tájékoztató

Iroda:
1025 Budapest,
Szépvölgyi út 98. Fsz. 2.

+36-30-564-3331

seed@seed.hu