A képzés célja, hogy a résztvevőkkel megismertesse az általuk vezetett, vagy felépítendő vállalkozás sikeres működéséhez és továbblépéséhez szükséges alapvető ismereteket és gyakorlati alkalmazhatóságukat.

A felnőttképzési engedéllyel bíró képzésen a trénerek bemutatják az egyes vállalkozási területek legfrissebb ismereteit, valamint a közreműködésükkel, egyéni és csoportos munka keretében feldolgozzák a tananyagokat a résztvevők egyedi helyzetére, vállalkozási sajátosságaira szabva.

A tréning végére minden vállalkozó elkészíti saját vállalkozása üzleti tervét, melyet prezentáció keretében mutat be.

FIGYELEM! A képzés igénybe vehető a GINOP-1.2.14-20 és VEKOP 1.2.7-20 pályázatok eredményességi méréséhez.

Miben nyújt segítséget a képzés?

A résztvevők képesek lesznek

  • felismerni a személyes és vállalkozói erősségeket, gyenge pontokat, és azonosítani, kezelni a lehetőségeket, fenyegetettségeket,
  • értékelni a különböző üzleti ötleteket, vállalkozásbővítési lehetőségeket, és választani a lehetőségek között a felismert kockázatok és előnyök elemzésével,
  • eligazodni a piackutatás, versenytárselemzés, marketing lehetséges eszközei között, és ezeket a saját vállalkozásuk érdekében hatékonyan alkalmazni,
  • a vezetői készségek, ismeretek megszerzésével a vezetői hatékonyságukat fokozni,
  • a vállalkozásukhoz kötődő pénzügyi tervezési, számítási kompetenciák fejlesztése révén magabiztosan eligazodni az árképzés, a fedezeti pont, a költségek és bevételek meghatározásában,
  • a stratégia szemlélet, az üzleti tervezés elsajátításával hatékonyan alkalmazni a tervezési módszertanokat,
  • a vállalkozóknak szóló pályázati és egyéb pénzügyi források között eligazodni az ezek megszerzésére irányuló eljárások megismerésével.

Jelentkezés

KINEK SZÓL?

  • mikro- és kisvállalkozások vezetőinek, akiknek termék-, szolgáltatás-, folyamat- és piacfejlesztési céljai a vállalkozásuk fejlesztését is megköveteli,
  • vállalkozásindítás szakaszában lévő vállalkozások vezetőinek,
  • vállalkozást tervező, újratervező személyeknek, vállalkozóknak

HELYSZÍN?

ZOOM

MIKOR?

6 héten keresztül kedd-csütörtökönként,
a jelentkezések függvényében kerül pontosításra

Tréning időbeosztása, 3×1,5 órás blokk, 15 perces szünetekkel:
9:00 – 10:30
10:45 – 12:15
12:30 – 14:00

Részvételi díj: 177.165,- + Áfa (bruttó 225.000 Ft)

Jelentkezési határidő: folyamatos

A Vállalkozói TTT képzésen maximum 20 fő vehet részt, a létszámkeretet a beérkezett jelentkezések sorrendjében folyamatosan töltjük fel.

 

Jelentkezés

Tematika

A képzés célja, hogy rövid, átfogó képet adjon a vállalkozási ismeretekről, azon belül is a vállalkozás tervezéséről, elindításáról, működéséről, pénzügyeiről, marketingjéről, bemutatásáról és üzleti tervének elkészítéséről.

A programban résztvevők olyan ismereteket sajátítanak el játékos formában tréning módszerrel, amely segíti őket vállalkozásuk megtervezésében és működtetésében. A képzés során az önálló tanulástól az előadásokon és a szituációs játékokon keresztül a kiscsoportos munkákig sok mindent kipróbálnak a résztvevők annak érdekében, hogy ismereteiket elmélyítsék és tapasztalataikat átadva és megosztva egymást segítsék a folyamat alatt és a vállalkozásukban.

A képzés hat modulból áll

01

Ismerkedés, a bizalom megalapozása, a vállalkozói készségek fejlesztése

Az első két napon csak a résztvevőkről, terveikről, vállalkozásukról szól. Megismerkednek egymással, vállalkozási terveikkel, valamint azokkal a vállalkozói tulajdonságokkal és kompetenciákkal, amelyek elengedhetetlenek egy vállalkozás elindításához és működtetéséhez. A trénerek támogatásával a második nap végére kialakítanak egy biztonságot adó bizalmi légkört, amely lehetőséget nyújt számukra, hogy a következő hetekben a képzés szakmai témáiban elmélyüljenek, és terveik megvalósításán dolgozzanak.

02

Marketing, online marketing

Mit jelent a marketing egy vállalkozó számára a 21. században? Milyen eszközökkel lehet a vállalkozás termékét, szolgáltatását népszerűsíteni, és mit tehet egy kezdő, illetve egy nem kezdő kisvállalkozó a vállalkozása elindításakor és működtetése során? Marketingszakértőink segítségével a résztvevők nemzetközi és hazai áttekintést kapnak a marketing alapjairól és esettanulmányairól, valamint lehetőség nyílik a saját vállalkozásukra vonatkozó aktuális marketingkérdések megvitatására.

03

Vállalkozásindítás és üzleti tervezés

Mit is akarunk a vállalkozásunkkal elérni, milyen célokkal és kihívásokkal szembesülünk egy vállalkozásban? Van már üzleti terve illetve üzleti modellje a vállalkozásának? Hogyan kell egy vállalkozást elindítani és ehhez milyen tervezésre van szükség? Különböző üzleti modellek közös elemzése után szakmai irányítással mindenki a saját üzleti tervén dolgozik.

04

Kisvállalkozói pénzügyek, tervezés, kimutatások, adózás, finanszírozás

Milyen adózási és pénzügyi környezetben épül fel egy vállalkozás, hogyan kell egy költségvetést tervezni és mire kell figyelni pénzügyileg egy vállalkozásban, ezeket a kérdéseket válaszolják meg a résztvevők közösen a SEED Alapítvány pénzügyi vezetőjével.

Első nap délelőtt a Budapest Bank szakértője tart tájékoztatást a vállalkozások bankválasztási lehetőségeiről, hitelképesség vizsgálatáról és a jelenleg elérhető hitelkonstrukciókról.

05

Vállalkozások menedzsmentje, felkészítés prezentációra

Az első nap egy vállalkozásfejlesztési szakértővel mélyülhetnek el a résztvevők a vállalkozások működtetésének rejtelmeiben és a „Hogyan csináljuk hatékonyabban vállalkozásunkban?” kérdésben.

A második nap pedig prezentációs tréner mutatja meg, hogy mi a jó választás egy prezentációhoz: a Power Point, a Prezi vagy a „naked presentation”. Ez a nap készíti fel a résztvevőket arra, hogy a képzés utolsó két napjában felkészülten tudják bemutatni vállalkozásukat és/vagy üzleti tervüket.

06

Üzleti tervek prezentációja

Minden vállalkozó életében egyszer eljön a pillanat, hogy bemutassa vállalkozását kisebb-nagyobb közönség előtt. A képzés utolsó megmérettetése a résztvevő számára, hogy a többiek és a trénereik előtt élesben prezentálják, hogy mi az ő vállalkozásuk, milyen az üzleti tervük, illetve milyen irányban fejlesztik tovább terveiket. A képzés lezárásaként a résztvevők közösen értékelik az együtt töltött időt, az elsajátított tudást és a kialakult baráti vagy üzleti kapcsolatokat.

Tisztelt Érdeklődők! A változtatás jogát fenntartjuk, a blokkok megtartási sorrendje, és azok előadói előzetes értesítés nélkül változhatnak.

 

Jelentkezés

Trénerek

BÚS BORBÁLA

HUSZÁR SÁNDOR

IMREH SZABOLCS

KÉRI VIKTOR

NÉMETH ZOLTÁN

PRÓNAY SZABOLCS

SOLTÉSZ ANIKÓ

TARJÁNYI MARGIT

VILMÁNYI MÁRTON

VILMÁNYI RITA

FÁBIÁN ÁGNES

BÚS BORBÁLA

Bús Borbála vagyok, tanár, HR tanácsadó, tréner, a Nemzetközi Coach Szövetség által akkreditált coach (ACC). A Profile XT kompetencia-felmérések minősített szakértője, a Gordon & TA kommunikációs trénere, a TEDxLibertyBridgeWomen önkéntes szervezője.

Hiszek az együttműködésben, a változásban és a pozitív egymásra hatásban. Vallom és hirdetem Thomas Gordon üzenetét: „Mások viselkedésének befolyásolására egyetlen hatékony eszközünk van: saját viselkedésünk megváltoztatása.”

HUSZÁR SÁNDOR

Huszár Sándor, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának oktatója többek között marketing szemináriumokat és a kis- és középvállalkozások számára nélkülözhetetlen online marketing ismereteket oktat közgazdász hallgatók számára. Oktatási tevékenysége mellett azonban számos vállalkozás ügyfélszerzését segíti marketing területen folyamatos és eseti jelleggel.

IMREH SZABOLCS

1973-ban született, közgazdász és matematika szakos középiskolai tanár, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának egyetemi docense. A Kar Marketing és Menedzsment Szakcsoportjának munkatársaként vállalkozási és üzleti tárgyakat (vállalkozások indítása és működtetése, vállalkozástan, menedzsment stb.) oktat, részt vesz a tananyagfejlesztésben és a tudományos kutatásban.

KÉRI VIKTOR

Tanulmányaimat a Budapesti Metropolitan Egyetem Üzleti Kommunikáció (BA) és Vállalkozásfejlesztés (MSc) szakán végeztem. Húsz évvel ezelőtt kezdtem el dolgozni pénzügyi területen banki és biztosítási tanácsadóként, később lakossági jelzálog hitelezéssel, majd vállalatfinanszírozással foglalkoztam és évekig irányítottam bankfiókok napi működését, értékesítését, mint fiókvezető.

NÉMETH ZOLTÁN

Prezi Expert, Tedx coach és beszélő, “Az előadok, tehát vagyok” könyv szerzője, Retorikai Edzőtáborok szervezője

PRÓNAY SZABOLCS

Dr. Prónay Szabolcs a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán végzett okleveles közgazdászként, és 2011-ben itt szerzett doktori fokozatot fogyasztói márkahűség vizsgálatának témakörében.

Jelenleg az SZTE GTK Üzleti Tudományok intézetének adjunktusa, az SZTE Interdiszciplináris Tudásmenedzsment Kutatóközpontjának kutatója, illetve idegenforgalmi és üzleti tanácsadási területen dolgozik marketing szakértőként.

SOLTÉSZ ANIKÓ

Van és lehet miből okulni, hogy bölcsebben kezdjük és sikeresebben folytassuk a vállalkozásunkat!

TARJÁNYI MARGIT

Tarjányi Margit 2002-ben a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán szerzett okleveles közgazdász diplomát vállalkozásfejlesztés szakirányon, majd mérlegképes könyvelői szakképesítést. Ezt követően dolgozott pályázatkészítőként, innovációs tanácsadóként, gazdasági és pénzügyi elemzőként, intézményfejlesztési projektvezetőként. 2015. óta az SZTE Közgazdaságtani Doktor Iskola hallgatója. 2017. óta az SZTE GTK Üzleti Tudományok Intézetének tanársegédje, menedzsment jellegű kurzusok oktatója (menedzsment, vállalat-gazdaságtan, üzleti tervezés, szervezésmódszertan).

VILMÁNYI MÁRTON

Dr. Vilmányi Márton a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának egyetemi docense. Doktori fokozatát a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán szerezte egyetemi-vállalati együttműködések témakörében. Stratégiai menedzsment, kapcsolatmenedzsment, üzleti tervezés témakörök területén rendszeresen oktat. Kutatási területe a szervezetközi együttműködésekre, azok teljesítményére, minőségére, dinamikájának jellemzőire irányul.

VILMÁNYI RITA

Tanulmányok:
1998 – 2003 Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar, gazdálkodási és menedzsment szak 2017 – Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar, orvosi diagnosztikai analitikus szak

FÁBIÁN ÁGNES

SEED Alapítvány, felnőttképzési vezető, a Dobbantó tréning háziasszonya

Iroda:
1025 Budapest,
Szépvölgyi út 98. Fsz. 2.

+36-30-564-3331

seed@seed.hu